maanantai 25. marraskuuta 2019

Kuukausi jouluun!

Marraskuun harmaudesta johtuen monet ovat jo sytyttäneet ikkunoihin ja pihoille kausivaloja. Niin mekin. Onneksi muutama vuosi sitten suomalaiset villinneet valoketjut (letkut) ovat poistuneet joukostamme.


Yleensä vaihdan jouluverhot, liinat ja istuintyynyt punaisiin vasta ensimmäiseksi adventiksi, samoin paistan silloin piparit. Tänä vuonna teimme varaslähdön pikkujouluun, johtuen siitä, että Mirja ja Masa tulivat meille glögille ja iltaa istumaan viikkoa ennen adventtia. Tein illaksi joulunajan ensimmäisen anjovismössön. Tontut ja muut koristeet saavat odottaa vintissä adventtiin asti. 

Saimme Noelin meille päiväksi hoitoon. Kun lähdimme käymään kaupassa ja kirjastossa, varoittelin poikaa jäisestä terassista. Hän olikin ainoa, joka pysyi pystyssä. Minä lensin selälleni jo rapuissa ja sain itseni mustelmille. Hannu oli mennyt nurin liukkaalla asvaltilla. Kotimatkalla poikkesimme leikkipuistoon, metsän reunasta löytyi edelleen suppiksia. Söimme makaronilaatikkoa, johon olin piilottanut sieniä. Luimme omia ja kirjaston kirjoja, yritin saada Noelin päiväunille, mutta nokikolari tuli juuri silloin kolistelemaan. Heti, kun tekeminen loppui, hänelle tuli äitiä ikävä. Edes piparit, voileipä tai karkit eivät kelvanneet. Ajankuluksi katsoimme "Risto Räppääjä ja Sevillan saituri" -elokuvan nauhoitettuna.

Tallinna

Gourmet Casual Gastrobar
Sain Vikingiltä synttärilahjaksi kahden euron päiväristeilyn, joka oli käytettävä marraskuun loppuun mennessä. Laivamatkalla luin kirjaa ja tutkin netistä vaihtoehtoja lounaspaikalle. Löysinkin monta mielenkiintoista ravintolaa, joista mukavasti matkan varrelle osuu Gourmet Casual Gastrobar. Viihtyisä ravintola jonkun hotellin yhteydessä. Tilasin Vitello Tonaton ja chilisen Caesarin kanalla. Hyviä olivat, varsinkin alkuruoka, johon mukavasti suolaisuutta antoivat rapsakat lehtikaalisipsit.
 

Sää oli sateinen ja joulutorilla oli tyhjää, vain myyjät päivystivät kojuissaan. Minäkin kävin juomassa kuuman glögini Karja Kelderin lämmössä. Ostin rannasta jouluviinit ja laivalta loppuvuoden kuoharit, olihan Hannu minua autolla satamassa vastassa.

Torstaina siivosin yläkerran. Meidän oli tarkoitus kasata futon sohvaksi, siinä olisi mukavampi istua ja kuunnella vinyylejä, mutta päätin jättää sen toistaiseksi pediksi, jos vaikka Ilona ehtisi meille yökylään. Black Friday ei voisi vähemmän koskettaa meitä, mieluummin viettäisin "Älä osta mitään" -päivää. Kävimme kuitenkin katsomassa BudgetSportin tarjoukset ja löytyihän sieltä muutama joululahja (lähinnä itselleni). Kaivoin vinttikomeron kätköistä tontut esille ja koristelin niillä alakerran. Parin päivän vesisade muuttui illalla rännäksi ja lopulta lumi peitti maan, näinköhän taas lennän aamulla terassilla persuksilleni?Parin vesisadepäivän jälkeen tulikin aurinkoisia pakkaspäiviä. Lauantain aamujumpan jälkeen lähdimme molemmat omille lenkeillemme. Saimme vihdoin yläkerran matotkin ulos tuulettumaan, joten vinttikamarit ovat nyt valmiina jouluun. Palkitsimme itsemme Cittarin susheilla ja illalla nautimme Edu Kettusen konsertissa uuden Kaivo aavikolla -levyn antimista.


Mika Kuokkanen ja Edu Kettunen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti