lauantai 11. syyskuuta 2021

Kahvitupa Laurentius + Tikkurilan Pienet panimot, Suuret oluet -tapahtuma

Perjantai-ilta meni sen verran viihteelle, että jätimme lauantain jumpat väliin. Kesän aikana oli tarkoitus tehdä Haltialan fillarilenkki ja sen jälkeen käydä Kahvitupa Laurentiuksessa lounaalla. Se jäi muiden kiireiden takia, mutta nyt oli hyvä syy lähteä sinne, kun vaihdoimme jumpat ulkoiluun ja Tikkurilaan oli muutakin asiaa.

Kahvitupa Laurentius
Lähdin kävelemään kohti Pitäjänkirkkoa, Hannu lähti samaan aikaan fillarilenkille ja treffit teimme Laurentiukseen. Sisätila oli täynnä brunssin syöjiä. Salaattia ei ollut tänään tarjolla, tilasimme yhteisen Napoli-pizzan. 
 
 
Kävelin Tikkurilaan, Hannu fillaroi vierellä. Vantaa on saanut oman Pienet panimot, Suuret oluet -tapahtuman. Maistoimme kahdet oluet, Hannu Ipat ja minä stoutin ja portterin. Olivat sen verran tuhteja, että 2 x 2dl riitti molemmille. Lauantaina oli hyvä tuuri sään suhteen ja kävelin myös kotiin, kilometrejä leppeässä kelissä kertyi 16. Sunnuntaina (kun minun piti mennä sienimetsään) satoi koko päivän. 
 
Olikin aikaa tehdä lisää omenasosetta ja possunlapaa kasvispedillä. Suolattua possunlapaa tuli tehtyä kuukausittain, kun tytöt olivat vielä pieniä (kokkaustaitoni eivät olleet kovasti kehittyneet). Nykyisin syömme harvoin punaista lihaa, mutta tarjouslihasta, -kaalista ja -porkkanoista innostuin valmistamaan syksyistä pataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti