tiistai 16. heinäkuuta 2024

Helsinkipäivä; Ateneum ja Taidehalli

Ennen heinäkuun lomareissua ehdin vielä käydä Helsingissä katsomassa pari näyttelyä. En saanut ketään kaveria mukaani, Hannukin jäi kotiin poimimaan kirsikoita.

Helene Schjerfbeck

Bernt Lindholm
Eero Järnefelt
Eero Järnefelt

Ateneumin Eero Järnefelt -näyttely vetää edelleen paljon väkeä. Minulla ei ollut mikään kiire ja katsoin myös museon muut näyttelyt.

Olisin mennyt Kiilaan lounaalle (pariloitua broileria parmesaanilla), mutta sinne oli tunkua. Menin sitten Lasipalatsiin syömään silakkapihvit kananmunakastikkeella. Yllättävän täyttävää, vaikka jätinkin piparjuuri-perunamuusin väliin.

Tämän päivän toinen museokohteeni oli Taidehalli, jonka on vallanut Tommi Toijan isot ja pienet päät. Suuret maalaukset olivat tummasävyisiä, vähän surullisia ja ehkä pelottaviakin. Hauskin ja mielenkiintoisin oli Taidehalliin roudattu Toijan työhuone taiteilijakoti Lallukasta. Kesti kuulemma muuttofirmalta viisi päivää. Mutta on hieno! Arvatenkin työhuone on ensin kuvattu, että kaikki on prikulleen samoin myös Taidehallin näyttelyssä. Taiteilija työskenteleekin siellä välillä, mutta ei tänään.

Kun ei kaveria ollut matkassa mukana, kesäterassit jäivät väliin ja lähdin kotiin. Hannu oli saanut kirsikat poimittua, loput yläoksilta jäävät linnuille. Hetken lepuuttelun jälkeen siirryin ulos poistamaan kirsikoista kivet, Hannu poimi vähät viinimarjat ja laitoin kaikki pakastimeen. Sen jälkeen olikin aika pakata Hondan laukut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti