lauantai 20. heinäkuuta 2024

Hiidenmaa; Sigala, Reigi ja Kõrgessaare

Onneksi tarkistimme lautta-aikataulut aamulla, muuten olisimme myöhästyneet 10.00 lautasta Hiidenmaalle.

Kävimme Kärdlassa tankkaamassa, sieltä jatkoimme kohti Kõrgessaarta samaa tietä, jota viime kesänä vaelsin. Poikkesimme Hiidenmaan "Eiffel-tornille", jonka ympärille on kehittynyt varsinainen romupuisto.

Käännyimme takaisin ja pysähdyimme minulle viime kesästä tuttuun Ratturi Taluun, jonka kohvikin terassilla söimme hyvän lounaan.

Ratturi Talu Kohvik

Koukkasimme Kõrgessaaren Coopiin ostoksille ja palasimme samaa tietä takaisin Sigalaan, jossa majoituimme Jaanin ja Maren mökkiin. Hannu oli kadehtinut viime kesäistä yöpymistäni täällä, nyt hän pääsi vihdoin itse tutustumaan tiluksiin.

Siirsimme laukut sisälle ja vaihdoimme ajovaatteet kevyempiin. Ilma oli niin tyyni, että hyttyset, paarmat ja kärpäset kävivät heti kimppuun.

Kävelin metsän läpi kohti Allikalahtea, mutta miljoona hyttystä kävi kiinni sääriin ja oli käännyttävä takaisin. Lompsin pihalla Maren saappailla ja ulkohuussissa käydessäni näinkin yhden tumman käärmeen ja kuulin toisen liikkuvan puskissa. Hetken kuorsauksen jälkeen Hannu lähti lämmittämään saunaa, minä poimimaan mustaherukoita. Olikin ihanat löylyt!

Saunottuamme tuuli sen verran, että saimme syötyä iltapalan (perinteiset juustonakit) pihalla rauhassa itikoilta. Vetäydyimme mökkiin aikaisin lukemaan ja kuuntelemaan musiikkia.

Jätimme virran päälle sähköaitaan ja yöllä Hannu oli kuullut kun joku (villisika?) oli itsepäisesti pyrkinyt tontille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti