perjantai 21. kesäkuuta 2019

Juhannus 2019

Kuusijärvi
Vietimme juhannusviikonlopun vaihteeksi kotona. Aattona sain houkuteltua Hannun heittämään talviturkkinsa Kuusijärveen, menimme sinne fillareilla. Keitimme ensimmäiset kotimaiset uudet perunat sillin ja savulohen seuraksi. Sää oli edelleen helteinen ja vietimme päivän ulkosalla, nauttien mm. sangriaa ja mansikkakuoharia.

Viimevuotisia orvokkeja
Hyvää Juhannusta!
Perinteisesti olen aloittanut aina uuden vuoden käymällä lähimetsässä kävelemässä. Juhannuspäivänä päätin lähteä sinne samoilemaan. Metsä on aivan erinäköinen eri vuodenaikoina; talvella on vain muutama valmis polku ja näkymä avarampi ilman lehtiä puissa. Kesällä polkuja riittää ristiin rastiin, kun koirantaluttajat ja maastopyöräilijät kulkevat siellä, mutta näkyvyys on suppeampi ja on helppo eksyttää itsensä pieneenkin metsään. Aamupäivän sadekuuron jälkeen ilma oli tuoksuvan raikas, vähistä kävelijöistä johtuen sain pyyhkiä hämähäkin seittejä kasvoiltani. Haahuilin poluilla tunnin verran, putkahdin metsästä ulos rivitaloyhtiön läheltä, hain kaupasta lisää kermaviiliä ja palasin kotiin suihkuun ja salaatin tekoon.

Kasvisten lisäksi Hannu grillasi ribsejä, jotka olivat tosi maukkaita. Lisämakua antoi Amin tekemä glaseeraus. Naapurin Ella harjoitteli tasapainoa potkupyörällään ja kävi moikkaamassa meitä.

Hain Tuulan pihalta raparperia ja tein niistä chilistä chutneyta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti