lauantai 15. kesäkuuta 2019

Saunakutsu Raaseporiin

Perjantaina tein fillarilenkin Honkanummelle ja kävin kastamassa kukat. Rubert von Rusakon joku serkku näyttää asustavan hautausmaalla. 

Olen asunut lähes 10 vuotta Vantaalla ja saanut paljon uusia tuttuja kahdesta työpaikasta, lukupiireistä ja varsinkin Rekolan Raikkaan jumppa- ja joogaryhmistä. Joistakin on tullut hyviä ystäviä, joita tapaan aina silloin tällöin. Tällä viikolla kävi hyvä tuuri, sillä sattumalta tapasin monta tuttua, vaikka harrastepiirit ovat jo kesätauolla.

Lauantaille luvattiin hyvää keliä ja lähdimme Hondalla Lohjalle katsomaan äitiä. Kerroin siitä etukäteen siskolle ja tämä kutsui meidät heidän mökilleen grillaamaan ja saunomaan. Äiti nuokkui pyörätuolissaan, pyysin hoitajaa siirtämään hänet omaan huoneeseen nojatuoliin istumaan paremmin. Putsasin ja rasvasin äidin kasvot ja kädet, vessaakin piti vähän siivota. Jätimme äidin kahvittelemaan ja päräytimme Raaseporiin. Kaikenlaisia hulluja on liikenteessä; Mustiolla sininen Toyota Celica jäi roikkumaan aivan peräämme mutkitellen vasemmalle ja oikealle. Tuplaviivojen kohdalla se ohitti meidät, koukkasi välillä bussipysäkille aivan kuin ohittaakseen edellä ajavan auton oikealta, kiihdytti sitten vasemmalta tämän ohitse ja väisti täpärästi vastaan tulevan peräkärryä vetävän auton. Toivottavasti kuski saa edes nopeussakot.

Puulämmitteisen saunan lempeät löylyt odottivatkin jo meitä. Ylenpalttisen syömisen jälkeen nautimme vielä kahvit ja toscalla kuorrutettua raparperikakkua. Mökin alapuolella laiduntavat taas kesän ajan hevoset, joita kävimme tervehtimässä. Ajoimme illaksi kotiin, Espoossa oli satanut, mutta me pääsimme perille kuivina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti