keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Helteinen päivämatka Tallinnaan


Onni ja Ilona tulivat meille tiistaina, lähdimme Keravanjokeen uimaan ja Hannu teki sillä aikaa meille merellistä pizzaa. Lämmin ilta kului ulkona ja loppuilta sisällä SkipBota pelaten. Ipanat saivat mennä kuumaan vinttiin nukkumaan. Hyvä, että käyvät meillä silloin tällöin. Päästään eroon kaikista vanhoista karkeista ja kekseistä.

Olin luvannut viedä heidät perinteiselle Tallinnan päiväristeilylle, keskiviikko oli taas helteinen päivä. Käväisimme tuulisella kannella, muuten matka kului korttia pelaten ja ostoksila käyden.

NoNii RestoPubi
Kävelimme satamasta suoraan NoNii RestoPubin varjoisalle terassille. Onni ehdotti taas Frankia, mutta halusin näyttää heille muitakin ravintolavaihtoehtoja. Tuntuivat olevan tyytyväisiä omiin valintoihinsa ja söivät reippaasti, vaikka alla olikin jo karkin syöntiä.

NoNii RestoPubi
NoNii RestoPubi
NoNii RestoPubi
Itselleni tilasin friteeratut ravunsakset ja lämpimän kanasalaatin, joilla taatusti lähti nälkä.

Rotermanni
Rahat polttivat Onnin taskussa ja hän oli jo etukäteen pyytänyt, että menemme Virukeskukseen. Kävimme katsomassa urheiluliikkeiden kenkä- ja paitatarjonnan. Suosiolla jätimme Vansin tossut odottamaan synttäriä ja matkaan lähti tarjoushintainen Niken t-paita. Loppurahat taisivatkin mennä limuihin ja karkkeihin. Hain kukkatorilta juhannuskimpun kotiin ja kävelimme Rotermanni korttelin läpi satamaan. Ipanat poikkesivat Kalevin myymälässä. Loput mausteet, karkit ja juomat ostimme Sadama Turgista, jädet tarjosin terminaalin ulkopuolella. Kotimatka meni mukavasti lukien ja korttia pelaten. Hannu haki meidät satamasta. Hän oli päivällä pessyt olohuoneen matot. Kun vanha kansa vaihtoi puhtaat matot juhannukseksi lattialle, meillä ne pestään juhannuksena ja laitetaan vinttiin piiloon odottamaan "parempia aikoja".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti