tiistai 21. heinäkuuta 2020

"Oon kotona taas..."

Ennustetut sateet ja ukkoset kiersivät meidät kaukaa ja sää jatkui aurinkoisena. Lenkkeilimme ja teimme pihahommia. Kokki oli taas kotona ja grillailun lisäksi söimme uusia perunoita sillin kera, salaatteja, pastaa ja sushia. Kävimme Honkanummella ja samalla reissulla Kuusijärvellä uimassa.

Magna on ollut meillä nyt 17 vuotta, kyllä sitä on puunattukin! Ensi viikolla se pääsee taas reissuun.


Sain Soililta pari kiloa raparperinvarsia ja tein niistä tällä kerralla (ei chilillä, vaan) rosmariinilla maustettua hilloa. Lehdissä kehutaan, että kantarellikausi on parhaimmillaan, mutta ei ainakaan meidän lähimetsässä. Toisaalta meillä ei ole paljon satanutkaan, joten metsässä ei näkynyt edes roskasieniä. Tein kuitenkin illalla sienimunakkaan viime syksyn suppareista.

Karstein Volle
Perjantaina oli pilvinen päivä ja lähdimme Myyrmäkeen. Kävimme katsomassa Vantaan Taidemuseo Artsissa näyttelyn "Kuvanvapaus - Freedom of the Image".

Ville Ranta "Tolkun ihmiset"
Dump "Riihimäen Trump"
Lounaalle menimme Wanda's Kitcheniin, jossa oli tarjolla mm. yön yli haudutettua possunposkea ja kahvin kera suklaatorttua.

Wanda's Kitchen


Kesän kirjoja:

Romain Puértolas "Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven". Hurmaava aikuisten satu, joka kertoo ranskalaisen Providencen uskomattoman tarinan. Hän joutui umpisuolileikkaukseen lomamatkallaan Marrakeshissa ja tutustui siellä kuolemansairaaseen pikkutyttöön, Zaheraan, jonka hän adoptoi. Kun hän oli lähdössä noutamaan tyttöä Pariisiin saamaan hoitoa sairauteensa, Islannissa pöllähtää kunnolla ja tuhkapilvi pitää kaikki koneet maassa. Tiibetiläismunkkien opastuksella Providence päättää opetella itse lentämään hakeakseen Zaheran Ranskaan.

Tove Jansson "Muumipeikko ja pyrstötähti". Hui kauhistus!

Elena Ferrante "Loistava ystäväni". Napoli-sarjan ensimmäinen osa kertoo sodanjälkeisestä Napolista, jossa ystävykset Elena ja Lila viettävät lapsuutensa ja nuoruutensa. Ilahduttavaa huomata, kuinka hyvin (Ylessä esitetty) tv-sarja seuraa kirjan juonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti