maanantai 27. heinäkuuta 2020

Koronakesän kotimaan matkailua; Billnäs, Fiskars ja Perniö

Billnäs
Melko pian Viron reissun jälkeen aloin haikailla Meri-Teijoon. Siellä on kuitenkin kalliit majoitukset, kun tarkoitus on viipyä vain pari yötä. Liiton mökissä edullisin vaihtoehto on varata mökki koko viikoksi. Katselin lähiseudun majapaikkoja ja Perniöstä löytyi mukavan tuntuinen, vanhassa talossa oleva huoneisto. To-do listallani on pitkään ollut Kasnäs, se oli Mathildedalin lisäksi pointti lähteä tälle moporeissulle.

Billnäs
Ehdotin, että ajamme 51-tietä Karjaalle ja poikkeamme Billnäsiin ja Fiskarsiin. Kotimatkan voisimme tulla Salon kautta ja tehdä treffit Sofian kanssa, jos neiti suinkin ehtii. Matkalla haistoimme taas kesän tuoksut; hunajakukkaa, leikattua nurmea ja kypsyvää viljaa. Silmät ovat jo tottuneet uusilla asvalteilla valkoisiksi maalattuihin sulkuviivoihin, onhan Vironkin kaikilla teillä valkoiset viivat.

Fiskars Village
Café Antique, Fiskars
Halusin käydä Fiskarsissa, kun viime kerralla ei tullut otettua yhtään kuvia. Hannu pisti pyörän parkkiin, minä kävelin läpi auki olevien myymälöiden. Väkeä oli hyvin liikkeellä, ei kuitenkaan ruuhkaksi asti. Useimmat suomalaisia perhematkailijoita. Fiskarsin jälkeen alkoi mutkainen tie, jota oli hauska kurvailla. Vähän toista kuin Viron pitkät, tasaisen tylsät suorat.

Tarkoituksemme oli ajaa saman tien Särkisaloon lounaalle, mutta taivaalle alkoi kertyä tummia pilviä, päätimme jättää Särkisalon huomiseen (toivottavasti ei sada) ja ajoimme kaupan kautta suoraan majapaikkaamme.

Perniön Kebab
Seppo oli meitä pihalla vastassa, hän esitteli talon ja sen piha-alueet. Saimme tuoreen kurkun ja tomaatteja suoraan kasvihuoneesta. Kodikas huoneistomme on yläkerrassa, isoa taloa asuttaa myös pari vuokralaista. Majoituimme, vaihdoimme shortsit jalkaan ja kävelimme alamäkeä Perniön keskustaan. Ruokaravintoloita on todella vähän (ei ABC, kiitos) ja menimme syömään Perniön Kebab -ravintolaan. Ei huono, mutta ruoka olisi saanut olla kuumempaa.

Kiipesimme takaisin Tammitielle, rinnetontit ovat todella jyrkkiä. Naapurustossa on vanhoja taloja ja vehreitä puutarhoja. Huilimme hetken ja laitoin Sepolle viestin, että sauna olisi kiva tunnin päästä. Olikin mahtavat (tervantuoksuiset) löylyt! Vilvoittelimme välillä ulkona tihkusateessa, Seppo tarjosi meille saunaoluet. Taivas selkeni illaksi, me kotoilimme kämpillä musiikkia kuunnellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti