perjantai 10. joulukuuta 2021

Kaksi viikkoa jouluun!

 

Tänä vuonna on entistäkin vähemmän lahjoja jaettaviksi. Perustin kuitenkin pukinpajan vinttikamariin, tällä kerralla siellä oli tarjolla kuohuviiniä glögillä. Minun makuuni se oli melkeinpä parempaa kuin perinteinen kuuma glögi. Eikä kukaan arvaa, mitä Noel tulee saamaan joululahjaksi.

Viimeistelin myös omatekoiset herkkulahjat jaettavaksi "rekiretkellä" joulun alla.

Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat

Pakkaskelit vaihtuivat vesisateeksi, kun lauantaina ajoimme Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoille. Porukkaa oli yllättävän vähän, enkä nähnyt ketään tuttuja, paitsi Suvin ja Samin, joiden kanssa teimme treffit joululahjojen takia. Tosin osalla porukalla oli maskit, joten joku tuttu saattoi kävelläkin huomaamatta ohi. Yritin etsiä Tiinan kojua, mutta hän on ilmeisesti lopettanut. Samoin Inkoon kalastajat, joilta yleensä ostan joulukaloja.

 

Paljon herkkuja ja kauniita käsitöitä oli myynnissä, mutta meillä ei ollut tarvetta muille kuin purkilliselle kaviaarisilliä. Taistelin itseni kanssa kaviaarisilliä/suutarinlohta, mutta jälkimmäinen ei kelpaa Hannulle ja purkit olivat niin isoja, että ostin sillin. Joulupukki oli hakenut uuden muorin rekiretkillään Aasiasta. Hevoskyyti kierteli museon alueella. Tarkoitus oli käydä Virekodissa, mutta kun soitin sinne etukäteen, äiti oli jo mennyt ruokalevolle ja lähdimme kaupan kautta kotiin.

Håkansbölen kartanon joulumarkkinat

Sunnuntain sumuisessa säässä ajoimme Håkansböleen. Mitään ostettavaa ei tällä kerralla löytynyt, mutta oli mukava tutustua kartanon ulkorakennuksiin ja kuunnella niiden historiaa. Mirjakin oli paikalla ja hän kertoi myöhemmin, että kartanoonkin olisi päässyt tutustumaan. Ehkä sitten kesällä?

Håkansbölen kartano

Kotimatkalla veimme kynttilän Honkanummelle, jäin kyydistä ja kävelin kotiin.

Suunnitelmissa on käydä vielä katsomassa Porvoon joulua ja Tuomaanmarkkinoita Helsingissä. Koronatilanteen huonontuessa taitaa kuitenkin paras jättää ne väliin.

Ravintola Tammisto

Vuoden toinen valmis jouluateria; Ravintola Tammiston joululounas. Aivan ihanat alkupalat ja jälkiruoka (piparirahka ja torttukahvit), pääruuista jaksoin maistaa vain vähän lohta ja kinkkua. Mentiin vatsat pulleina Halvan tehtaanmyymälään, niin ei tehnyt mieli ostaa mitään itselle. Vielä ennen joulua ehdimme käydä elokuvissakin (rokotustodistuksella), katsoimme Oscar-leffan "Sound of Metal". Illalla tein bataattivuoat (vuohenjuustolla).

 

Joulukuun kirjoja:

Jean-Christophe Rufin "Vaellus - Santiago de Compostelan kulkijat". Esipuheen on kirjoittanut Suvi Ahola, joka käveli Camino Francésin avioeronsa aikoihin ja mietti, miten ihanaa olisi pakata reppuun luottokortti ja puhtaita alusvaatteita ja vain lähteä kotiovelta ilman suunniteltua paluuta. Hän kertoo vaelluksen aikaisista ajatuksistaan ja tunnelmistaan ja peilaa niitä Jean-Chistophe Rufinin kirjaan. Ranskalainen kirjailija/lääkäri/kiipeilijä/suurlähettiläs Rufin vaelsi Camino del Norten (Camino Primitivo). Sen kerrotaan olevan raskas, mutta myös äärimmäisen tylsä tehdasalueineen, asvalttiteineen ja moottoritien laitoineen. Rufin kertoo reitistä, maisemista, omista mietteistään ja suhteestaan uskontoon. Huonona nukkujana hän kantoi mukanaan telttaa, jossa yöpyi useimmat yönsä, jos ei sitten majoittunut hotellihuoneeseen. Huonon tossuvalinnan vuoksi hän oli jo luovuttaa heti alkumatkasta, mutta Caminon kutsua ei voi vastustaa, kun sille tielle on lähtenyt. Kirja on ajatuksia herättävä ja hyvin kirjoitettu. Sitä voi suositella kaikille, muillekin kuin caminon kulkijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti