tiistai 18. kesäkuuta 2024

Päivä Tallinnassa

Olin varannut meille Eckerö Linen päiväristeilyn keskiviikolle, mutta kun sille päivälle oli luvassa sadetta, vaihdoimme risteilyn tiistaille. Asemalla kuulutettiin, että Käpylän ja Pasilan välillä on jotain ongelmia, odotettavissa ennalta ajallisesti arvioimatonta odotusta. Kanssamme junaa odottava rouva kertoi, että viime viikollakin junat pysähtelivät, silloin odotusta kesti 50 minuuttia. Ehdimme jo suunnitella eri vaihtoehtoja, mutta juna jatkoikin perille normaalisti.

Terminaali ja Finlandia olivat täynnä enemmän kuin milloinkaan meidän reissuilla. Ehdin kuitenkin varaamaan vakipaikat kahvilan vierestä merinäköalalla. Matka kului joutuisasti lukien ja lounaspaikkaa etsien. Kävelimme satamasta suoraan Fotografiskaan. Olin ostanut itselleni Viron Museokortin, mutta Fotografiskaan se ei kelvannut, koska se on yksityinen museo.

Kyllä näin hienoista näyttelyistä kannattaakin maksaa! Kattava, eri kuvaajien kokoelmanäyttely "In Bloom", jolla samalla juhlistettiin Tallinnan Fotografiskan viittä vuotta.

Kary H. Lasch; Salvador Dali
Kary H. Lasch; Brigitte Bardot

Yläkerrassa oli Kary H. Laschin näyttely "The Golden Years", jonka kuviin on taltioitu varsin tuttuja kasvoja menneiltä vuosikymmeniltä.

Vernalia Kohvik

Ravintolalistallani on pitkään roikkunut Vernalia Kohvik, joka sijaitsee lähellä Noblessneria, Tööstusekadulla. Päivän lounaslistalla oli ahventa, siis sinne! Kahvilan interiööri on upottavine nahkatuoleineen kuin herrojen tupakkahuoneesta, mutta ruokalinjasto kuin kansakoulusta tai työpaikkaruokalasta. Niin hyvää kalaa, niin hyvää uunikanaa (7,50€/annos)!

Pööbel

Kävelyreittimme jatkui Balti Jaama Turgin kautta Pööbeliin päivän oluelle, sieltä Toompean näköalapaikalle, jossa juttelimme kiinalaispariskunnan kanssa. Oletteko Tallinnassa ensimmäistä kertaa, kysyi shanghailaisrouva. No todellakin olemme! Laskeuduimme alas vanhakaupunkiin ja Hannun piti saada perinteinen Millimallikas Vallibaarissa. Tutut, yrmeät miehet olivat vaihtuneet viehättävään naistarjoilijaan, jolta varovasti kysyin, löytyykö Aperolia. Tietenkin, ja sain drinkkini hintaan 6,50€ (vrt. Dubrovnik 15,50€).

Kotimatkalla ostin Eckerö Linen taxfreesta hyvät tuliaiset; portugalilainen LAB Reserva 3 litraa 22,90 (Alkossa 36€) ja portugalilainen Setencostas Fresh & Fruity 3 litraa 20,90 (Alkossa 32€).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti