perjantai 4. toukokuuta 2018

Viimeinen kokopäivä Portossa (tällä erää)

Hain leipomosta täysjyväsämpylät ja kalapullia, aamiaisen syötyämme kävimme ensin ostamassa junaliput huomiselle Figueira da Foziin. Kävelimme Pointe de D. Luís I:n kautta Mosteiro da Serra do Pilarin näköalatasanteelle, jossa minäkään en ole ennen käynyt.

Palasimme takaisin ja istuimme aurinkoiselle terassille oluelle. Matka jatkui ylös Igreja das Carmelitasille. Jätin Hannun odottamaan aukiolle ja jonotin itselleni pääsylipun (5€) Livrario Lelloon. Jono oli huomattavasti lyhyempi kuin viimeksi täällä käydessäni.

Livrario Lello
Livrario Lello
Livrario Lello
Kaunis kirjakauppa (lipun hinnan voi hyödyntää ostoksiin), mutta aivan liian täynnä porukkaa.


Haahuilimme lähikaduilla ja jäimme istumaan Confeitaria Tamisan aurinkoiselle terassille. Lounaaksi savulohisalaattia, grillattua lohta ja pihviä kahvikastikkeessa. 


Alkukesän vehreyttä
Kämpille palattuamme vetäydyimme siestalle.


Päätimme lopettaa kävelyn tältä päivältä ja menimme illalla lähikadun "salakapakkaan", Barettoon iltapalalle. Viisi kalaa (pikkusardiineja), kolme leipää ja eilen haikailemani kinkkulautanen. Lisäksi neljä kuppia valkoviiniä, lasku yhteensä 5,50€. Tästähän tuleekin meidän uusi korttelikapakkamme Portossa! Harmi vain, että matka jatkuu huomenna. Naapurin hullu katti aloitti kovaäänisen mouruamisensa, kun menimme nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti