keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Lohja-päivä. Tai pari...

Olin sopinut Suvin kanssa, että olen Noelin seurana jonkun aikaa hänen käydessä lääkärillä. Poika näytti ylpeänä uutta pyöräänsä, jota hän oli oppinut ajamaan tuosta vain, ilman apupyöriä. Potkupyörä siis oikeasti kehittää tasapainoa. Pääsin myös pelaamaan sählyä ja keinumaan. Olin menossa MainioVireeseen omaisten iltaan ja siinä välissä Meerin luokse. Taisi olla viikon kuumin päivä ja istuimmekin Meerin kanssa pihalla jasmiinipuun varjossa juttelemassa, kunnes Tarja kutsui meidät sisälle kahvittelemaan. MainioVireessä oli tarjolla toiset pullakahvit ja tutustuimme uuteen johtajaan, hoivakodin siirryttyä Mehiläisen haltuun. Huomautimme ala-arvoisesta siivouksesta ja siitä, että äidin(kin) ovessa on ollut jo kauan kuva, jonka mukaan hän hätätilanteessa kävelisi itse pois huoneestaan. En viitsinyt mainita, että minua taas suunnattomasti harmitti, että tullessamme äiti nukkui otsa ruokapöytää vasten, kun hänet oli siihen ilmeisesti "unohdettu" lounaan jälkeen. Ajoitin saapumisemme niin, että ehdin syöttää ja juottaa hänet ja istua hetken ulkonakin, ennen kuin omaisten illta alkoi.

Hannu lähti tällä kerralla mukaan Lohjalle, kun Soili ja Pasi kutsuivat meidät saunomaan ja sovimme senkin tiistaille. Istuimme lämmintä kesäiltaa upealla, lasitetulla terassilla harjun kupeessa, kävimme saunassa ja söimme grilliherkkuja. Minä menin nukkumaan puolenyön tienoilla, Hannu tuli ties koska. Hän oli käynyt tutustumassa myös kellarin "baariin". Seuraavaan kertaan jää kulkuneuvojen katsastus. Aamukahvit nautimme terassilla ja saimme samalla seurata oravien puuhia, kun ne kävivät lintujen mökissä ruokailemassa ja vesialtaassa juomassa. Kiitos ihanalle emännälle ja isännälle!

Kotiin ajoimme Jumbon kautta, kävimme lenkillä ja söimme salaatit, ennen kuin valmistin chutneyta Meeriltä saamistani raparpereista. 

Tänä vuonna ei tarvitse fillaroida Haagan alppiruusupuistoon. Riittää, kun kiertää kävellen kylän ympäri ja ihailee naapureiden upeita pihoja. Omenapuiden kukinta on jo lentänyt tuulen mukana, nyt odotellaan toiveikkaana runsasta omenasatoa. Meillä kukkii tällä hetkellä vain juhannusruusu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti