tiistai 15. toukokuuta 2018

Lissabon, Feira da Ladra

Kotilentomme lähtisi vasta lähellä puoltayötä. Hotellihuoneen sai pitää puoleenpäivään asti, joten aamiaisen jälkeen ei ollut mihinkään kiire. Varsinkaan, kun tälle päivälle oli luvattu +30 astetta. Pakkasimme tavaramme ja yhdeltätoista vein rinkan ja vaelluskengät hotellin säilöön ja lähdin harhailemaan kohti tiistai-markkinoita, Feira da Ladraa.

Jätin tahallani kartan rinkkaani ja niinhän siinä kävi, että noustessani yhtä katua ylös en hetkeen tiennyt, missä olin. Kunnes tulin tutulle, omituiselle muistomerkille, johon on koottu marmorisia hautakiviä jonkun (useammankin?) päivän muistoksi. En vieläkään tiedä, mistä siinä on kyse. Nyt huomasin, että sen vieressä on peltinen jalallinen "laatikko", jonne paikalliset sytyttävät kynttilöitä.

Laskeuduin Martim Monizin kautta Sé katedraalille ja olin taas kartalla. 

Miradouro Santa Lucia
Suunnistin Miradouro Santa Lucian ohi varkaiden torille. Populaa oli taas tungokseen asti. Kellojakin olisi ollut tarjolla ja kaikkea mahdollista muuta!
Feira da Ladra
Feira da Ladra
Feira da Ladra
Löysin pienen messinkisen kynttilänjalan, joka vielä mahtuu hyvin rinkkaan (sen nähdessään Hannu uhkasi, että jos vielä yksikin kynttilänjalka päätyy kotiimme, minä saan alkaa pyyhkiä pölyjä). Ostin myös turkoosikivestä tehdyn riipuksen, samalta kauppiaalta, jolta olen ostanut ametistiriipuksen.

Teimme treffit eiliseen brandykahvipaikkaan, Maruto Bar & Bistroon (koska siellä myytiin myös erikoisoluita), mutta se olikin tiistaisin suljettu, joten kävelimme Vila Flor Restauranteen, jonka terassilla joimme paikallisen pienpanimon mainiot Black Rye Ipat.

Kävelimme rantakatua pitkin Praça do Comérciolle ja siitä O Fernandon terassille lounaalle.

O Fernandon tonnikalapihvi
Nousimme vielä yhdet vihonviimeiset portaat ja päädyimme Katedral Sélle. Kävin kirkossa ja otin viimeisen leiman vaelluspassiini. Jos hyvin käy, aloitan ensi keväänä siitä seuraavan caminoni.

Katedral Sé


Mittari todellakin näytti +31 ja istuimme kantapaikaksi muodostuneen Pastelaria A Tentaçaon terassille kahvittelemaan. Palasimme hotelliin, kävimme invavessassa pesulla ja vaihtamassa vaatteet. Aamiaishuoneessa oli mukava huilia ja kirjoitella viimeiset tunnit ennen lentokentälle lähtöä.

Toim.huom! Mansikat maksoivat Lissabonissa 1,25€/litra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti