keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Suomen hellekesä?

Hienoa aloittaa taas grillauskausi pihalla ja keventää ruokavaliota salaateilla. Tuoreet nokkoset innostavat munakkaiden tekoon. Pakastimessa on vielä vähän sieniä ja lehtikaalia, toiveikkaana aion käyttää ne pois ja odotan innolla uutta satoa. Naapurin Tuula kertoi jo odotelleensa minua kotiin, että voin hakea häneltä raparperia. Syksyllä voin ottaa siitä alun omalle pihallemme.

Kielot pihallamme ovat jo kukkineet, mutta varjoisilta lenkkipoluilta niitä vielä löytyy. Rhodot avaavat parhaillaan kukkiaan, yksi oksa maljakossa riittää piristämään kotia. Vein sellaisen myös äidille, kun lähdin Lohjalle. Äiti oli päiväuniltaan herättyään hyvällä tuulella, kuten hän on ollut jo pitkään. Vire Mainiosta ajoin Maikille vaihtamaan kuulumisia, hänen pojanpoikansa oli myös innokas juttelemaan eikä ujostellut lainkaan, kun istuimme takapihalla kahvittelemassa ja syömässä tuoretta raparperipiirakkaa. Maikista on juuri tullut kuusinkertainen mummu!

Jäin Suville yöksi. Vietin illan ipanoitten kanssa pihalla, ennen kuin menimme saunaan. Onni ei ollut kotona, hän oli aloittanut kesälomansa menemällä kaverinsa luokse yökylään.
Yläkerassa oli kuuma nukkua ja pelkäsin koko yön, että Noel putoaa peittonsa mukana lattialle, kun hän potki sitä pois päältään. Ilman peittoa hän nukkuikin paljon rauhallisemmin.

Noel heräsi jo seitsemän jälkeen ja hoputti minua aamupalalle. Ennen kuin tuli liian kuuma, lähdimme eväsretkelle läheiselle kalliolle, sen jälkeen vietimme päivän ulkona, kävimme vain välillä sisällä syömässä ja vilvoittelemassa.

Pyhän Laurin kirkko, Vantaa
Marzi Nyman ja Jukka Leppilampi
Torstaina oli todellinen hellepäivä. Kävin heti aamusta kaupoilla, sen jälkeen polkaisimme isolle kirkolle kesän ensimmäiseen Laurin päiväkonserttiin. Meillä oli niin monta muuttuvaa tekijää, etten etukäteen viestitellyt Maijalle, mutta niin tämä ilmestyi eteemme istumaan parvelle. Loistavassa konsertissa esiintyi Lohjan oma poika Marzi Nyman ja Jukka Leppilampi. Konsertin jälkeen Maija kutsui meidät kahville, sieltä Hannu jatkoi Haltialan lenkille. Minä kävin kotona ja lähdin sen jälkeen uimaan Keravanjokeen. Tämän vuoden uimakauden aloitus jäi siis kesäkuulle ja vesi oli jo niin lämmintä, ettei tarvinnut paljon huokailla kastautuessaan. Uimapaikan vesi oli samana päivänä tutkittu kaupungin toimesta; lämpötila 13,9 astetta.


Helteen hieman helpottaessa istuimme omalle terassille lohisalaatille. Rubert von Rusakko poikkesi pihalle syömään apiloita, minä varasin Tallinnan päiväristeilyn juhannusviikolle itselleni, Onnille ja Ilonalle.


Uutta salaattia vanhoista juurista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti