torstai 28. heinäkuuta 2016

Heinäkuun lopun helteet

Maanantaina muutin "toimistoni" autoon ja läppärin latautuessa siirsin kuvakansioita ulkoiselle muistille. Hannun työpäivän päätteeksi teimme kesän ensimmäiset pikniktreffit, vinkin paikasta lähetin hänelle kuvan muodossa.

Tiistaina ajoin Lohjalle hoitamaan Noelia pari päivää. Hauska poika, ja helppo kuin mikä! Välillä taisi tulla äitiä ikävä, kun hän kävi nuuskuttamassa Suvin yöpaitaa. Ennen keskipäivän hellettä olimme pari tuntia ulkona. Kuulimme aseman suunnalta junan äänen ja sitähän piti lähteä katsomaan. Ehdotin rattaita, mutta Noel osoitti päättäväisesti mummilta saamaansa polkupyörää. Ei hän polkea osaa, minun piti taittua kaksinkerroin ja työntää koko matka. Syötyään reippaasti yritin houkutella häntä päiväunille viileään makuuhuoneeseen. Tutista luopumisen jälkeen se on vähän hankalaa, mutta poika otti tavakseen nukahtaa syliini, siitä kippasin hänet varovasti sängylle.
 
Suvin porukat lähtivät Moisionrantaan, minä lenkkeilin harjulle ja etsin sieniä. Vain kourallinen kanttarelleja löytyi, nekin kaikki samasta paikasta. Taitaa ollaa liian kuivaa. Illalla saunottiin ja mentiin ajoissa nukkumaan, aamulla kello soi leipureille neljältä ja minä siirryin Noelin viereen nukkumaan. Käsi käy koko ajan, kun hän varmistaa että joku on lähellä.

Torstaina tein Maijan kanssa treffit kirkolle ja kuuntelimme Vantaan musiikkiopiston nuorten konsertin "Kesällä kerran". Konsertin jälkeen Maija kutsui minut luokseen lounaalle ja omenapiirakalle. Kotimatkalla poikkesin Jumbon Anttilaan ja löysin loppuunmyynnistä Noelille vähän vaatteita. Isommat koot oli jo hamstrattu koululaisille. Kotona vaihdoin vaatteet ja tarkoitukseni oli tyhjentää mustaviinimarjat puskista, ennen kuin ne putoavat, mutta alkoi sade, joka jatkui koko illan.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna on Työväen musiikkitapahtuma Valkeakoskella. Sinne meidänkin piti lähteä, mutta lähellä olevat majapaikat olivat jo aikaisin keväällä loppuunmyytyjä. Vaihdoimme suunnitelmaa ja varasimme jurtan Kustavista, jonne houkuttelimme myös Amin ja Roksun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti