perjantai 22. heinäkuuta 2016

Syvästock 2016; Peace, Love & Music

Ja taas pakattiin, tällä kerralla auto täyteen rumpuja, makuupusseja ja -alustoja, tyynyjä, vaatekasseja ja saunaoluet. Harmiksemme Lahden motarilla jostain kimposi kivi tuulilasiin ja siihen tuli särö, joka yön aikana lähti etenemään. Oli se hyvä, etten antanut Hannun keväällä vaihtaa autoa, tämä tuulilasi on sentään jo pari vuotta vanha.

Perille päästyämme majoituimme aittaan ja osallistuimme talkoisiin. Paikka on mitä ihanin ja tilaa on kunnon festareille; suuri nurmikko telttoja ja autoja varten, rannassa kesäkeittiö ja sauna terasseineen. Osa vieraista oli jo ehtinyt siivota paikkoja, vielä oli purettava vanhasta navetasta seinää ja rakennettava bändille ja tanssijoille suurinpiirtein tasaiset alustat. Hannu lämmitti saunan ja pääsin naistenvuorolla löylyyn ja järveen uimaan. Perjantaina ei kauan riekuttu, sillä hommat jatkuivat aamulla.

Lauantaina oli vuorossa astioiden, ruokien ja juomien kanto kesäkeittiöön ja tarjoilupöydille ja perunoiden pesu laiturilla vauva-ammeessa. Emäntä tuntui ehtivän joka paikkaan ja ahersi koko viikonlopun. Sipun synttäreiden teemana oli 60- ja 70-luku musiikkeineen ja vaatteineen. Juhlaväkeä saapui paikalle puolenpäivän jälkeen ja nurmikolla alkoi telttojen pystytys. Teltoista ilmestyi tunnettuja muusikkoja asiaankuuluvine asuineen.
Mukana juhlissa myös "Pelle Miljoona"
"Pelle" ja päivänsankari
"Ozzy" vaimoineen

Elvis elää!

Asiaankuuluvaa pukeutumista
Päivän aikana bändit ja trubaduurit vaihtuivat. Kesäkeittiössä ahersi Emma-kokki, jonka herkkuja saimme syödä vatsat täyteen. Miehet lämmittivät saunan ja aika moni kävi illan mittaan uimassa. Hannukin heitti talviturkkinsa järveen, ennen kuin Jaakko ehti heittää sinne kylmän kiven. Juhlat jatkuivat aamukolmeen-neljään, sitä ennen me siirryimme jo aittaan nukkumaan makuupusseihimme. Viimeiset olivat valvoneet puoli viiteen saakka. Ihmeen pirteätä porukkaa kuitenkin kömpi aamulla teltoista, saunatuvasta, vinttikamarista ja aitasta keittiöön kahville.

Sunnuntaina alkoi roskien raivaus, tuolien kasaus ja tiskien tiskaaminen saunan terassilla. Ajoimme kotiin Honkanummen kautta, hoidimme hautakukat ja keräsimme metsästä kantarellit kastikkeeseen. Kotona pistimme pesukoneen pyörimään ja asetuimme helteiselle pihalle grillaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti