keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Päivä Krakovassa

Yöllä ukkosti ja satoi taas rankasti, onneksi olin kerännyt jo illalla pyykit pois parvekkeelta. Taivas oli puolipilvinen, kun lähdimme Arjan kanssa 10.00 bussilla (16 zl/lippu) Krakovaan. Matkalla toisella kaistalla oli auto-onnettomuus, onneksi se ei hidastanut meidän matkaamme, kuten tietyöt. 

Olisi ollut mukava kokeilla paluumatkaa Zakopaneen junalla, mutta aikataulujen mukaan sinne kulkee junia vain aamupäivällä. Kävimme Galleria-tavaratalossa etsimässä Arjalle jotain uutta päälle pantavaa alennusmyynneistä. Minun ainoa suoritukseni tälle päivälle oli löytää postilaatikko, johon tipauttaa Zakopanessa kirjoittamani muutamat kortit. Suoriuduttuamme ulos Galleriasta jäimme virvokkeille "vakiterassilleni" vanhankaupungin muurin viereen. Taas tuli todistettua, että näissä maissa kannattaa juoda paikallista olutta; hyvä portteri 9zl, Arjan iso kahvi 11zl (eilen minun portterini 8 zl, Arjan iso vesi 7zl).

Kävelimme kauppahallin läpi etsien Arjalle uusia korviksia jonnekin vuorille kadonneitten tilalle. Sen jälkeen suunnistimme Kazimiersiin, kiersimme tuoretorit ja kirpparit, ennen kuin jäimme zapiekankalle (7zl eli alle pari euroa kipale).

Marian aukiolle palattuamme satuimme kuulemaan tasatunnin torvensoiton ja postilaatikkokin löytyi vihdoin kysymällä. Kävelimme Gallerian läpi bussiasemalle, ostimme liput kuskilta ja palasimme iltakahdeksalta Zakopaneen. Bussiasemalla jäähyväishalit ja lupasimme kuntoilla sen verran, että voimme joskus lähteä uudelleen yhdessä patikoimaan, vaikka Skotlantiin, kuka tietää.

Tuuli tuntui viileältä auringossa paahtuneella iholla. Naapurin pelikentällä tällä kerralla isommat "Timot" lyhyissä housuissaan juoksivat pallon perässä. Olikin taas aika pakata kamat kasaan, sillä aamulla on aikainen lähtö kohti Liettuaa.

Mittariin kertyi päivän mittaan n. 13 km, kaikki kaupunkikävelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti