tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kondracka Kopa, Kasprowy Wierch

Kondracka Kopa
Muu ryhmä lähti aamulla jokiajelulle, jätimme sen Arjan kanssa väliin kun olimme samalla retkellä jo pari vuotta sitten. Ohitimme taas näppärästi pitkän jonon etukäteen ostamillamme lipuilla kondolihissille, joka vei meidät Kasprowy Wierchille. Siitä lähdimme kävelemään nyt toiseen suuntaan, kohti Kondracka Kopaa ja Giewontia.


Alkumatka oli mukavan "tasaista" ja turvallista kulkemista. Matkan jatkuessa jouduimme pari, kolme kertaa riisumaan reput ja laskemaan pyllymäkeä jyrkät alamäet. Polun varrella oli paljon vuoriston kukkia, mutta eläimistä näimme vain yhden vuorikauriin.

Tottakai edessä oli myös ylämäkiä, olimmehan nousemassa yli kahteen kilometriin.


Kondracka Kopalla (2005 mpy) pidimme lyhyen evästauon ja kuvauspaussin. 

Kondracka Kopa
Laskeuduimme Giewontin juurelle, mutta vuorelle oli pitkä jono ja huipulla käymiseen aikaa olisi kulunut vähintään puolitoista tuntia, joten jätimme sinne kapuamisen toiseen kertaan. Ylhäällä vuorilla tuuli vilvoitti mukavasti, muuten aurinko lämmitti ja minäkin poltin huomaamattani niskani, vaikka olin sen aamulla rasvannutkin.
Giewont
Ohitettuamme Giewontin laskeuduimme kivistä polkua laaksoon ja pidimme vessapaussin Hali Kondratowejin vuoristomajalla. Päätimme jättää soppalounaan väliin ja kävelimme metsäistä polkua alas Kuzniceen ja siitä liikenneympyrän lähellä olevaan Karczma Przy Mlynieen kala-aterioille. Syötyämme teimme treffit aamuksi bussiasemalle.


Askelmittariin kertyi 22 km, siitä taas suurin osa kivisiä vuoristopolkuja,  jotka tänään olivat onneksi kuivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti