keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Colmar, Ranska

Colmar
(Ah, vihdoin sain nettiyhteyden läppäriinkin, eikä tarvitse päivittää blogia puhelimella.) 
Junamatkalla Nancysta Metziin seurasimme Moselia, joten se oli ollut lähellämme koko ajan. Metzissä taas junan vaihto ja jatkoimme 320 km/h Strasbourgiin ja sieltä Colmariin. Luultavasti junaliput olisivat olleet paikanpäältä ostettuna edullisemmat, mutta juna oli sen verran täynnä ja tarvittiin paikkalippuja, että varmempi näin. Tosin kukaan ei tarkistanut, onko meillä juniin lippuja.

Saimme huoneistomme vasta viideltä, joten meillä oli monta tuntia kulutettavana. Ensin istuimme tummille oluille puolivälissä matkaa kämpille. Tsekkasimme Studio Charmantin sijainnin, kokeeksi soitimme ovikelloa ja kävelimme pienen puistikon läpi kebabille, toisin sanoen täytettyä valkoista leipää ja patonkia. Paikkaa piti noin 100-vuotias herra, joka arvattavasti vetää hyvän tilin, kun kaikki ravintolat pitävät siestaa klo 15.00-18.00. Kurkistimme kulman taakse ja sieltä löytyi sitä kaunista Colmaria, mitä olin tullut tänne katsomaan. Haimme kaupasta punkun ja palasimme kotikadullemme. Tekstiviestiohjeiden mukaan pääsimme majoittumaan mukavaan loft-asuntoomme, ilman hissiä Hannulla on taas kestämistä.

Illallispaikkaan ei ollut pitkä matka, laskeuduimme kattohuoneistosta katutasolle ja menimme syömään Chick & Nat Restaurantiin. Siitä kummallinen ranskalaisravintola, että siellä ei myyty lainkaan alkoholia. Liekö syynä verotukselliset vai uskonnolliset syyt? Salaattini tuotiin hauskasti säilykepurkkiin pakattuna. Siitä se oli niin hankala syödä, että kippasin sen aluslautaselle. Kanapalat olivat hyviä, mutta uppopaistettu ruoka kerran reissussa riittää minulle.2 kommenttia:

  1. Jos Wifi-yhteyttä ei ole saatavilla, voi näppärästi ottaa puhelimen mobiilitukiasemaksi ja käyttää läppäriä sen kautta. Nykyisinhän tiedonsiirto Euroopassa on halpaa, liittymästä riippuen jopa ilmaista tiettyyn rajaan saakka. Ainakin Android-puhelimella se onnistuu pudottamalla valikko yläreunasta alas ja valitsemalla sieltä mobiititukiaseman.

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvosta! Ilmeisesti meille Nancyn hotellissa annettiin rajoitettu (2) oikeus käyttää nettiä ja se ei riittänyt enää läppäriin. Keväisellä caminolla totuin päivittämään blogia puhelimella, joten sekin sujuu.

    VastaaPoista