keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Taalintehdas ja pizzat Ruukin Krouvissa

Keskiviikko oli pilvinen päivä ja lähdimme käymään Taalintehtaalla. Se jäi tekemättä heinäkuisella moottoripyöräreissulla, kun ajelimme Kasnäsiin.

Taalintehdas on kuin mikä tahansa pieni rantakaupunki; lokakuussa täysin kuollut. Olimme ajoittaneet menomme varta vasten keskiviikkoon, koska oli toripäivä. Torilla oli myynnissä kukkia ja räsymattoja, ei muuta. Kävelimme katsomaan ruukin raunioita, satamaa ja masuuneita.

Huvivenesataman laitureissa oli vielä paljon purjeveneitä, yhtä siirrettiin parhaillaan talvitelakalle. Yhteysalus Stella oli juuri lähdössä. Muuten satama oli hiljainen ja kaikki paikat suljettuina. Kävimme kaupassa ja Alkossa hakemassa iltaviinin.Taalintehtaan masuunin takaa lähtee luontopolku, mutta sinne emme nyt menneet kävelemään, vaan lähdimme ajelemaan takaisin Mathildedaliin.

Ruukin Krouvi

Ajoimme suoraan Matildan satamaan ja Ruukin Krouviin. Porukkaa oli taas jonkun verran liikkeellä, syyslomaviikolla monet putiikit ja ruokapaikat ovat avoinna myös arkisin. Söimme hyvät pizzat ja poikkesin katsomaan Kaarnalaivan valikoimaa, ehkä ostan sieltä itselleni huomenna kauniin puisen sieniveitsen.

Anna ja Aapo tulivat iltapäiväteelle ja saunomaan. Tuliaisiksi sain kauniin kukkakimpun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti