torstai 15. lokakuuta 2020

Teijon kansallispuisto; Jeturkasti ja mökkiviikon viimeinen sienisaalis

Iltayöstä kuuntelimme hiirten rapinaa välikatossa. Torstaina oli syksyn ensimmäinen kylmä aamu. Lämmitin itseni Jeturkastin muinaispolulla. Käytyäni kivisellä muinaisrannalla käännyin metsään ja johan taas löytyi suppiksia. Olivat aika pieniä, ehkä niitä löytyy vielä jouluviikollakin, jos ei tule lunta. Jatkoin eteenpäin kohti Matildan keskustaa ja löysin vielä paremman paikan, tällä kerralla isoja suppiksia. Sen jälkeen harhauduin jollekin suoalueelle ja toinen vaelluskenkä hörppäsi vettä. Oli pakko nöyrtyä ja palata lähes Jeturkastiin saakka, ennen kuin löysin takaisin kuivalle polulle. No, tulihan taas käveltyä kahdeksan kilometriä.

Jeturkastin muinaisranta

Ruukin Krouvi

Mathildedalin Keskuspuiston pienoisgolf ja kahvila olivat auki näin aurinkoisena päivänä ja porukkaa oli jonossa golfradalle. Meillä oli treffit Ruukin Krouvin aurinkoiselle terassille, jossa oli niin lämmin, että oli riisuttava takki pois. Hannu oli tehnyt omalla tahollaan kävelylenkin ja jättänyt sienet metsään. Ehkä hän arvasi, että putsattavaa tulee ihan tarpeeksi minun sienistäkin. Ison saaliin kerättyäni palkitsin itseni Kaarnalaivan hienolla sieniveitsellä.

Päivän saalis...
...ja lopputulos.

Hannu putsasi kiltisti sienet. Osa meni sienipiirakkaan, osa pakastimeen ja loput jätin tuoreeksi viedäkseni ne huomenna tuliaisiksi. Illalla taas saunottiin.

Perjantaina oli aurinkoinen, kaunis päivä. Olisi ollut hienoa jäädä vielä mökille. Pakkasimme tavarat (mm. 18 pussia pakastettuja ja jonkun verran kuivattuja sieniä) ja siivosimme mökin seuraavia asukkaita varten. Ajoimme Lohjan kautta ja vein Kikille eilen poimittuja sieniä, oman osansa sai myös Matti B.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti