perjantai 6. toukokuuta 2022

Madrid, La Latina (viimeistä viedään)

Kuten eilen toivoin, palasimme La Latinaan viimeisenä reissupäivänä.

Ensin kävimme kuitenkin aamiaisella Naifin terassilla, jota aamuaurinko alkoi lämmittää.


Siitä kävelimme Plaza Españjalle, jossa Don Quijote ratsastaa.

Kuninkaan palatsin edustalla parturoitiin puita ja pensaita, pihalla kävelytettiin kuninkaallisia hevosia. Ei ollut Felipe kotosalla, mutta ämyripinoista päätellen taitaa puuhata jotain konserttia illaksi takapihalleen.

Holy blessing
Hannulla on (taas!) Paavi päässään. Traditional Madrid photo.

La Latina

Lopulta soluttauduimme La Latinan viehättäville kaduille ja kujille. Nimensä veroinen paikka!

La Latina
Mukavan (kuubalaisen?) musiikin pysäyttämänä otimme lasilliset baarijakkaroilla avoimessa ovensuussa istuen. Nyt on syöty niin paljon oliiveja, ettei niitä hetkeen osteta kotiin.

La Latina

Alkoi olla lounasaika, söimme patatas bravakset, bacalau- ja sienikroketit. Vaihteeksi sisällä, suojassa auringon paahteelta.

Tämän kahden viikon lomaloman jälkeen on aloitettava laihdutuskuuri. Pelkkää vihreää; caldo verde, vinho verde, Alhambra verde...

Siestan jälkeen kävelimme ruuhkaisen Solin läpi Plaza Mayorille aperitiiveille. Haimme kaupasta lisää vettä ja kotiin viemisiksi savupaprikaa ja säilykkeitä. 

El Tigre

Pakollinen visiitti Madridissa; El Tigre! Jokaisen juoman lisäksi tulee lautasellinen tapaksia. Meille siis kaksi lautasellista, kylmä ja lämmin. Ja vielä kolmaskin, vaikka emme ostaneetkaan lisää juomia (yht. 9,50€).

Eipä juuri harmittanut, että paella jäi tällä Espanjan reissulla syömättä. Sitähän voi tehdä kotonakin. Vaikka wokkiversiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti