perjantai 13. toukokuuta 2022

Kevään merkkejä

 

Välillä aurinkoa, välillä vesisadetta. Siis perisuomalaista kevättä. Reissun ajoitus meni taas kerran pieleen; koivun kukinta on vasta pahenemassa. Aloittelimme pihan haravoimista ja avasimme grillauskauden. Hannu otti fillarinsa esille ja teki heti pitkän pyörälenkin, minä tyydyin vielä kävelylenkkeihin. Kestää aikansa siirtyä vaellusvauhdista (4-5 km/h) takaisin normaaliin lenkkivauhtiin (6 km/h). Ei tarvitse lähteä Roihuvuoreen, kun naapureiden koristekirsikkapuut kukkivat komeasti.

Ja taas putoilee oravanpoikasia terassille! Emme voi pitää ulko-ovea auki; yhtenä keväänä Tiku ja Taku juoksivat suoraan olohuoneeseen.

Äidin tuhkauurna laskettiin läheisten läsnäollessa perjantaina Lohjalla isän viereen. Sen jälkeen menimme kakkukahveille Kahvila Liisaan. Kävimme moikkaamassa Noelia heidän uudessa kodissaan, kaksi hammasta on ekaluokkalaiselta lähtenyt. Kotimatkalla poikkesimme Tikkurilaan Putte's Pizza Bariin, otettiin loput mukaan iltapalaksi.

Putte's Pizza Bar
Kotiterassilla meitä odotti pikku-Sakari, joka ei osannut edes pelätä meitä. Naapurit olivat seuranneet, kun äitiorava siirsi poikasiaan pois meidän tontilta. Olivat ilmeisesti pelästyneet, kun Hannu alkoi tyhjentää vinttiä. Toivottavasti emo ei hylännyt tätä poikasta, joka pyrki syliin ja ovesta sisälle.

Olen tarpeeksi haukkunut muiden tekemiä Caesar-salaatteja, joten tein oman versioni. Tämän kastikkeessa oli ainakin tarpeeksi anjovista.

Euroviisukatsomo valmiina! Lauantaina kävin ostamassa kukat Honkanummelle ja terassillemme. Maija ja Kaisa tulivat avuksi tyhjentämään vinttiä ja veivät mennessään omia, vanhoja lelujaan. Loput lähtevät kierrätykseen, Ukraina-keräyksiin tai rodeen. Mitä tulee niihin viisuihin; hyvä Ukraina! 🇺🇦🌻 

 


Sunnuntaina minäkin otin fillarin käyttöön ja pyöräilimme Tikkurilaan Vantaan päivän konserttiin, jossa esiintyi Vantaan Viihdeorkesteri solisteinaan upeat Suvi Teräsniska ja Pete Parkkonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti