keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Madrid, the last stop

Söimme aamiaisen mukavassa huoneistossamme, jota patterit ja takka lämmittivät viileän yön jälkeen. Putsasin paikat kuntoon ja lähetin viestin isännälle että nää lähtee nyt. Kotikadulla omistajan äiti (78v) lähti koiransa kanssa lenkille. Kehui olevansa hyvässä kunnossa ja siltä hän näyttääkin! Bussi oli jo valmiina pysäkillä odottamassa, tällä kerralla siihen tulikin paljon porukkaa kyytiin. Suurin osa lähti junalla Ávilaan. Saimme odottaa Madridin junaa, se tuli noin 20 minuuttia myöhässä (Salamancasta). Villalban kohdalla näkyi lumihuippuisia vuoria.

Perillä ihmettelimme hetken metrokortin/lipun kanssa (lukijoissa oli jotain vikaa?), mutta osuimme tuurilla oikean metron kyytiin, kävelimme Hostal Palacios Fuencarraliin ja pääsimme heti majoittumaan siistiin, parvekkeelliseen huoneeseemme. Hyvästi isot apartamentokset, tervetuloa Madridiin!

Vaihdoimme kesäkuteet päälle ja kävelimme yhden aurinkoisen aukion terassille tervetulo-oluille. 

NAP Pizzeria
Tarkoitus oli tutustua Madridin tapastarjontaan, mutta kun olimme ohittamassa NAP Pizzerian ikkunoita, päätimme kurvata sisälle. Luultavasti saimme tilattua viimeiset - ah, anjovispizzaa minulle - Napolipizzat, ennen kuin söpö roomalaispoika aloitti siestan. Hän kertoi lähtevänsä Meksikoon lomailemaan vaimonsa kanssa.

Haimme kaupasta kuplajuomia ja mansikoita (1,19€/puoli litraa), aamiainen on viimeisinä Espanjan aamuina syötävä jossain muualla. Olimme pizzoista pulleina ja vietimme siestan. Kun laittoi parvekkeenovet kiinni, tuli hiljaista, vaikka alapuolella olevalla kävelykadulla kävi jatkuva pörinä. Otimme mansikkakuoharit ja jalkauduimme kaduille.

Plaza Mayor

Plaza Mayorille oli turistien ja paikallisten lisäksi kokoontunut lukuisia poliiseja, jotka varustautuivat illan jalkapallomatsiin; Real Madrid vs. Manchester City (2-1). Ilmankos kaupungilla melusivat myös brittituristit! Jäimme mukavalle terassille nauttimaan juomista ja näkymistä. Illan pimetessä palailimme kämpille, oli rauhallista, mutta mukavaa pöhinää. Minä niin tykkään Madridista! 🥰

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti