torstai 5. toukokuuta 2022

Parque del Buen Retiro, Madrid

Olen ennenkin kirjoittanut, että Madrid ei hiljene edes öisin. Asumme kävelykadun varrella, yönkulkijoiden äänet kuuluivat sisälle asti huolimatta tiiviistä parvekkeenovista. Vedin yöksi filtin päälleni, päikkäreille riittää pelkkä lakana.

Aamiaisen söimme Revoltosassa, churrot eivät maistuneet yhtä hyviltä kahvin kuin suklaan kanssa.

Revoltosa
Kävelimme Plaza de Cibelesiin ja siitä Parque del Buen Retiroon. Puisto oli ollut suljettuna, kun Hannu kävi täällä viime sunnuntaina. Nettitieto kertoi sen avautuvan tänäänkin vasta illalla, mutta aukihan tuo oli (vapaa pääsy).

Parque del Buen Retiro
Kiertelimme puistossa pari tuntia, naureskelimme osaamattomia soutajia, ihmettelimme kilppareiden kokoontumisia ja ihastelimme Palacio Cristalia.

Palacio Cristal
Suosikkipaikkani Madridissa; Palacio Cristal. Viimeksi siellä oli keinutuoleja ja niihin kiinnitettyjä kirjoja, joita voi istua lukemaan. Nyt ne oli poistettu, tilalle oli rakennettu kartongista seiniä, jotka oli toiselta puolelta maalattu vanhan näköisiksi.

El Diario
Alkoi olla lounaan aika ja puistosta poistuessamme pysähdyimme El Diarioon syömään soijalta maistuvaa wokkia ja anjoviskastikkeella maustettua kanacaesaria (molempia teen itse parempaa). Sen jälkeen Hannu ohjeisti meidät pitkälle Atochaan, koska halusin ostaa Carrefourin omaa huulirasvaa. Sitä ei löydy mistään Carrefour Express-myymälästä. Ostin kaksi vadelman makuista vaseliinia. Kävelimme kämpille päin ja pysähdyimme vielä kahville (Hannu Ipalle) Gran Vialle.

Viideltä ulkona alkoi taas sen päiväinen pölinä; siesta on ohi!

Siestan jälkeen suunnistimme toivomuksestani La Latinaan, jonka muistin mukavaksi kaupunginosaksi. Sieltä löytyy baareja ja kahviloita, joista valita! Jäimme Bar Cruziin chipironeille.
 
Bar Cruz
Vaelsimme kämpille päin mukavien kujien (näille pitää palata huomenna!) kautta, pysähdyimme sangrialle Tapa Tapan terassille. Rasti ruutuun, vielä on syömättä paella ja jäätelöt.
 
Apua! Pojat kaappasivat minut kadulla mukaan tanssimaan ja heittivät paidat pois päältään. 10 km kaupunkikävelyä ja tanssit päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti