maanantai 2. toukokuuta 2022

Las Navas del Marqués

Junamatka Ávilasta Las Navas del Marquésiin kesti puolisen tuntia. Madridiin menevä juna oli aivan täynnä, hyvä kun saatiin liput. Perillä odotti bussi, joka vei matkustajat eurolla muutaman kilometrin matkan kaupunkiin. Olimme etuajassa perillä, söimme Café Roulesissa tapakset ja nappasin wifin puhelimeeni, että sain Madridin provinssin kartan ladattua.

Las Navas del Marqués

Haahuilimme kotikadulla, naapuritalon ihana mummo tuli kysymään, haluanko, että hän soittaa jollekin. Ei tarvitse, olemme etuajassa, kiittelin. Tasan yhdeltä toisesta talosta tuli ulos yhtä vanha rouva ja päästi meidät sisälle. Asunto on hänen poikansa. Rouva kertoi käyneensä Turussa, Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa fillarireissulla miehensä kanssa joskus kauan sitten. Ja kävelleensä caminoa 300 kilometriä. Jätimme tavarat kämpille ja lähdimme kauppaan, ennen kuin ne kahdelta sulkeutuvat siestalle.

Trylogy-a Bar

Ennen kuin ravintoloiden keittiötkin menisivät kiinni, söimme hyvän menu del dían (10,90€) hauskassa Trylogy-a Barissa. Alkuruuiksi pastaa ja valkosipulisieniä, pääruuiksi kananmaksaa ja rapeita kanatikkuja. Minulle riitti kahvi jälkkäriksi, mutta maistoin Hannun suussasulavaa talon torttua.

Asunnossamme on parveke, pyykinpesukone, kapselikahvikone, iso mutteripannu ja pellettitakka! 😄 Kuten rouva varoitti, asunto on viileä ja laattalattiat jäätävän kylmät (meillä on kotitossut mukana). Hän näytti moneen kertaan, miten takka toimii. Joka huoneessa on myös patterit, kylppärissä laitoin sen päälle, niin patterin yläpuolella oleva käsipyyhe pysyy ihanan lämpimänä. Takka tohottamaan, pesukone pyörittämään yhdet pyykit ja sitten siestalle. Sitä ennen kävimme parvekkeella ja naapuritalon mummo ilmeili kauhuissaan, eikö meillä ole kylmä, kun Hannulla oli vain t-paita ja shortsit päällään.

Las Navas del Marqués
Castillo Palacio Magalia

Pesimme vielä toisenkin koneellisen pyykkiä. Parvekkeen ulkopuolella olevaan kuivaustelineeseen paistoi ilta-aurinko viistosti ja tuuli kuivatti vaatteita. Houkuttelin Hannun vielä iltakävelylle, ennen kuin ennustettu sade alkaisi. Kävelimme Castillo Palacio Magalialle. Se on rakennettu komeille kallioille ja sieltä avautuvat hienot näköalat kaupunkiin ja vuoristoon. Las Navas del Marques on 1.300 mpy, ettei tämä niin kovin tasaista seutua olekaan. Hannu lähti takaisin kämpille, minä kävin Convento de Santo Domingo y San Pablo -kirkolla. Katsoin ensin, että onpa kivinen niitty kirkon takana, mutta ne olivatkin lampaita.

Keräsimme pyykit sisälle, alkoi sataa. Tohotimme taas takkaa ja tein meille iltapalan.

Haikarat tekevät kotikirkkomme - Ermita del Santisimo Cristo de Gracia- katolla lisää haikaroita.

Apartamento La Paloma. 🤩


Huoneisto oli viilentynyt yön aikana, nukuin lämpimän peiton alla makeasti. Laitoin muutkin patterit päälle, kun nousin suihkuun. Aamukävelyllä alkoi sataa. Ei kun takaisin takkatulen lämpöön lukemaan. Naapurin mummo vilkutti meille taas iloisesti.

Café Roules

Taivas selkeni ja lähdimme uudelleen ulos. Kaupungin keskusta on varsin pieni ja sen laitamilla on vain asuinalueita. Nähtävyyksinä eilen näkemämme Castillo Magalia ja kirkkoja. Ympäristöstä löytyy useita vaellusreittejä (rutas), mutta eiköhän tässä ole kävelty jo tarpeeksi. Annan polven parantua ensin kunnolla. Haimme kaupasta viimeiset aamiaistarpeet ja menimme Trylogy-aan menu del díalle. Oli eilen niin hyvät sapuskat, että etukäteen valitsimme vesi kielellä heidän listaltaan ruokia. Eikä siellä ollut tänään menu del díaa! Baari oli menossa kiinni, tervetuloa huomenna (me olemme jo Madridissa). Kotimatkalla pysähdyimme Café Roulesiin syömään tapaksia. Palasimme kotiin siestalle. Tätä voi hyvillä mielin kutsua jo kodiksi, juuri tällaisen loma/eläke-asunnon voisin kuvitella hankkivani/vuokraavani pidemmäksi aikaa (tosin en tästä kylästä), jos olisin varoissani. Eläminenhän täällä ei tule kalliiksi.

Taivas kirkastui illaksi, Madridiin on luvattu lähes hellettä. Seitsemältä kirkonkellot kalkattivat niin pitkään, että pelkäsimme jonkun munkin sotkeutuneen nilkastaan kellojen soittoköyteen. 

Illalla telkkarista tuli Euroviisu-ohjelma, jossa soitettiin Espanjan vanhoja kisakappaleita. Taisi olla vain yksi tuttu biisi, loput silkkaa Suomi-tasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti