lauantai 6. elokuuta 2022

Herukkalikööri

Tähän helppoon marjalikööriin sopivat parhaiten mustaherukat, niiden puutteessa/loppuessa olen lisännyt joukkoon punaherukoita, mustamarja-aroniaa tai kirsikoita. Tänä vuonna herukkasato jäi vähäiseksi, kirsikoita taas tuli niin paljon, että testausmielessä tein kirsikkalikööriä. Vaniljatangon olen vaihtanut vaniljasokeriin, joskus lisään marjojen joukkoon kanelitangon.

2 l marjoja
1 l maustamatonta viinaa
500 g sokeria
vaniljatanko
2-3 viinimarjapensaan lehteä

Laita marjat ja sokeri kerroksittain lasipurkkiin, työnnä vaniljatanko ja huuhdellut lehdet sekaan. Kaada viina päälle, peitä kannella ja säilytä huoneenlämmössä 3-4 viikkoa välillä sekoittaen. Siivilöi valmis likööri ja pullota. Tervetulomalja vieraillemme: samppanjalasiin tilkka herukkalikööriä ja päälle kuivaa kuohuviiniä.

Käytettyjä marjoja voit lisätä boolin joukkoon tai tehdä niistä suklaakonvehteja aikuisille: sulata tumma suklaa, kaada konvehtimuotteihin ja paina niihin muutama marja. Anna kovettua viileässä. Olen käyttänyt marjoja myös pataruokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti