Tähän helppoon marjalikööriin sopivat parhaiten mustaherukat, niiden puutteessa/loppuessa olen lisännyt joukkoon punaherukoita, mustamarja-aroniaa tai kirsikoita. Tänä vuonna herukkasato jäi vähäiseksi, kirsikoita taas tuli niin paljon, että testausmielessä tein kirsikkalikööriä. Vaniljatangon olen vaihtanut vaniljasokeriin, joskus lisään marjojen joukkoon kanelitangon.
2 l marjoja
1 l maustamatonta viinaa
500 g sokeria
vaniljatanko
2-3 viinimarjapensaan lehteä
Laita
marjat ja sokeri kerroksittain lasipurkkiin, työnnä vaniljatanko ja
huuhdellut lehdet sekaan. Kaada viina päälle, peitä kannella ja säilytä
huoneenlämmössä 3-4 viikkoa välillä sekoittaen. Siivilöi valmis likööri
ja pullota. Tervetulomalja vieraillemme: samppanjalasiin tilkka
herukkalikööriä ja päälle kuivaa kuohuviiniä.
Käytettyjä marjoja
voit lisätä boolin joukkoon tai tehdä niistä suklaakonvehteja
aikuisille: sulata tumma suklaa, kaada konvehtimuotteihin ja paina
niihin muutama marja. Anna kovettua viileässä. Olen käyttänyt marjoja myös pataruokiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti