sunnuntai 7. elokuuta 2022

Avoimet Puutarhat -päivä

Avoimet Puutarhat -päivä on järjestetty jo monta kertaa, vasta nyt me ehdimme katsomaan toisten aherruksen tulosta. Vantaalla oli useita avoimia puutarhoja, me teimme fillarilenkin Korsoon ja kävimme kahdella pihamaalla.

Kotinotko

Polkaisimme Vuohitielle, Kotinotkoon. Kaunis huvila on siirretty 1923 Terijoelta nykyiselle paikalleen. Tontti on suuri ja jakaantuu ylä- ja alapihaan. Yläpiha on varjoinen, siinä on myös erillinen, viehättävä saunarakennus. Aurinkoisella alapihalla on kaivo, kasvihuone ja leikkimökki, pihaa ympäröivät kukat, pensaat ja hyötypuutarha. Kasvihuoneessa kasvaa chilejä ja erilaisia tomaatteja. Etelä-Euroopasta tuttu mehevä tomaatti on saanut alkunsa jonkun kaverin Roomasta tuodusta tomaatin siemenestä.

Lehmuston tila

Seuraavaksi polkaisimme Lehmuston tilalle. Nuori omistajapariskunta on keskittynyt viljelyyn ja isäntä kertoi kiinnostuneille viljelytavoistaan. Täälläkin kasvihuoneessa kasvaa tomaatteja ja chilejä, pellolla kaaleja, tilliä, porkkanaa, perunaa omiksi tarpeiksi ym. Tilan päärakennus on sekin kaunis. Tilamyynti on avoinna torstaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti