sunnuntai 21. elokuuta 2022

Hiidenmaa, Kassari 💗

Hyvin nukutun yön jälkeen kävin suihkussa ja pakkasimme sivulaukut. Näin pienessä majoituksessa on vaikea edes unohtaa mitään tavaroita peräänsä.

Triigi sadam

Ajoimme merenrantaa myötäillen Leisiin ja tuttuun Willa Ingaan aamukahville. Oli mukavan kurvainen reitti vrt. Kuressaareen johtava pitkä suora tie. Triigin satamassa ostimme automaatista liput ja jäimme odottamaan lauttaa.

Little Garden House
Kassari poodi
Lähes liikutuin, kun rantauduimme Hiidenmaalle. Pettymys oli suurehko, kun totesimme, että iiUMEKK ja Vetsi Talli ovat tänään suljettuina, varsinkin kun tiesimme entuudestaan, että molemmat ovat suljettuina ma-ti. Tuuli soitti veljelleen, joka tiesi kertoa, että myös Lest & Lammas on tänään kiinni. Nou hätä, majoituimme Little Garden Housessa omaan "leikkimökkiimme", jonka Tuuli on lupauksensa mukaisesti suoristanut (en enää vieri öisin Hannun kylkeen) ja oikaisimme niityn poikki Kassari poodiin. Joimme sen terassilla perinteiset stoutit, iltapalaksi ostimme leipää, maksapateeta, juustonakkeja, pähkinöitä, juustoa, keksejä ja viiniä. Harmi, ettei keittiössä ole keittolevyä, siinä olisi voinut keittää/paistaa kananmunat. Istuimme omalla terassilla, kun Tuuli tuli juttelemaan kanssamme. Hän antoi vinkkejä lähikylien ruokapaikoista. Lapset tulevat tänään saunomaan, varasimme saunan huomiseksi ja pyysin samalla pressopannun keittiöön. Illalla sade ropisi mukavasti mökin kattoon. Istuimme terassilla ja kuuntelimme Georg Otsia.
 
 
Tuulet jäivät Muhun saarelle. Yöllinen sade oli jo loppunut, kun aamuhämärissä hiippailin kostean nurmikon yli piharakennuksen vessaan. Aamupäivällä lähdimme omille lenkeillemme, Hannu sääreen päin, minä kiertämään Merekülän hiekkatietä. Tiet olivat kuivia, ilma turhankin kostea.
 
Rannu Pubi
Little Garden House
Iltapäivällä ajoimme Käinaan, lounaalle Rannu Pubiin. Olen ollut rannikolla ja saaristossa jo useita päiviä, mutta ainoat kalaruuat joita olen ravintoloista löytänyt ovat sushi ja lohipasta! Palasimme kaupan kautta mökille viettämään siestaa. Taivas selkeni ja aurinko alkoi paistaa.
 
Illalla Hannu lämmitti saunan, Tuuli oli tuonut meille vihdan. Kolmet löylyt, kolmet vilvoittelut. Voiko ihminen muuta toivoa? 🤩

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti