perjantai 28. heinäkuuta 2023

Tammisaari - Mathildedal

Laiva... ei kun auto on lastattu. Kävin aamupäivällä kaupassa (noin neljä kassillista syötävää ja juotavaa) ja pakkasin kotona kaiken uudelleen, samoin pyyhkeet, liinavaatteet ja omat vaatteeni. Hannu pakkasi omansa ja kiinnitti fillarit autoon. Ehdimme Tammisaareen, ennen kuin Piazzan lounasaika loppui. Sen jälkeen kävin katsomassa Chappe nykytaidemuseon näyttelyt, samalla lipulla/Museokortilla pääsi katsomaan kolme muutakin näyttelyä.

Tammisaari
Chappe, Julia Lohmann
Panu Ruotsalo "Ilma"
Ahmed Alalousi "Yö Barosundissa"
Helene Schjerfbeck
 illusia ryytyneenä vaelluksella

Tammisaaren ja Perniön välisellä tiellä on uusi asfaltti. Sadekuurot siivittivät matkaamme, mutta pääsimme majoittumaan auringonpaisteessa. Tämä on Hannulle ensimmäinen mökkiloma Mathildedalissa kesäaikaan. Yleensä käymme täällä kevättalvella, sieniaikaan ja jouluviikolla. Taas alkoi kamojen roudaaminen ylämäkeen. Viime vuosina olemme majoittuneet vaihtelevasti kahteen muuhun PRO:n mökkiin, mutta ne olivat nyt varattuja. Tässä mökissä joudumme kapuamaan ylös parvelle nukkumaan, muuten tämä mökki on yhtä kodikas kuin muutkin. En ollut varma varusteista, joten pakkasin kotoa paljon turhaa tavaraa mukaan. Keittiö ja pesuhuone on remontoitu jossain vaiheessa meidän viime käyntimme (2019) jälkeen.  

 

Saunottuamme vilvoittelimme terassilla, jota ilta-aurinko vielä lämmitti. Olemme nyt korkeammalla kuin yleensä, näköala on hieno eikä meitä näe kukaan muista mökeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti