perjantai 4. elokuuta 2023

Teijo - Salo - Karjalohja

Sadekuurot jatkuivat perjantaina, Hannu pakkasi auton kuurojen välissä ja vaikka siivosimme mökin kunnolla, olimme jo aikaisin valmiina lähtöön. Yritin hillitä Hannun lähtöhaluja, sillä Teijon Masuuni avautuisi vasta yhdeltätoista. Sitä odotellessa kävimme tutustumassa Teijon pikkuruiseen kivikirkkoon, joka kerrankin sattui olemaan avoinna.

Tanja Huntus "Summer's End"

Tanja Huntus

Carita Kansin "Birdbones - the daughter of the Seer"

Carita Kansin "Wake up and smell the coffee"

Mikaela Holmberg

Mikaela Holmberg

Mirjam Lehtonen
Masuunissa oli esillä huikea "Kasvokkain" -näyttely, johon oli koottu Piitu Nykoppin, Tanja Huntuksen, Carita Kansinin, Johanna Hulkko-Inkin ja Emilia Niemisen teoksia. Lisäksi "A Light Inside" -näyttely; Mikaela Holmbergin upeat valokuvat, joissa malleilla oli päällään pukutaiteilija Mirjam Lehtosen hienoja asuja. Tuli ihan mieleen Tallinnan Fotografiskassa näkemäni Kirsty Mitchellin "Wonderland" -näyttely.

Tommi Ketonen

Masuunin alakerrassa oli lasitaiteilija Tommi Ketosen valaistuja teoksia.

Meeri Koutaniemi

Salon Veturitallissa on syyskuuhun saakka näyttely "Kätketty vapaus - Hidden Freedom", johon Meeri Koutaniemi on koonnut omista kuvistaan osuvimmat ja asettanut ne verrattaviksi Gertrude Bellin (1868-1926) mustavalkoisten kuvien rinnalle. Kuvat kymmenestä maasta kertovat, miten kulttuuri, arkkitehtuuri ja ihmiset ovat yli 100 vuoden aikana muuttuneet. Silti jotkut asiat Aasiassa tai Arabimaissa eivät välttämättä ole muuttuneet lainkaan; tyttöjen silpomiset, naisten alistettu asema ja miesten ylivalta.

Pienessä huoneessa oli "Vaikuttavien kirjojen kirjasto", jonne oli koottu sadan keskivertosuomalaisen valitsema kirja, joka on vaikuttanut heidän elämäänsä. Raamatusta/koraanista Harry Potteriin ja Taru sormusten herraan. Mukana myös teoksia, jotka minäkin olen lukenut (olisin itsekin valinnut "Sadan vuoden yksinäisyyden").

Poikkesimme Jorman luona kahvilla. Pikkuhiljaa Tosca-koirakin alkaa tuntea meidät, vaikka arka onkin. Ja kuten aina Salossa ollessamme, alkoi sataa rankasti.

Sampo Mäkelä "Lohja"

Hannu halusi Karjalohjan kirjastosta jonkun tietyn kirjan, onneksi minulla on edelleen Lukki-kortti tallella. En ole itsekään koskaan käynyt tuossa viehättävässä, punaisessa puutalossa olevassa kyläkirjastossa. Yläkerrassa oli näytillä Sampo Mäkelän akvarelleja. Upeita, harmi että omat seinät ovat jo täynnä!

Linnut olivat syöneet kaikki loput kirsikat. Keravanjoen vesi oli viime viikon mittauksen mukaan 18-asteista.

Porvoon Kalatalo
Kun maanataiaamuna avasin ulko-oven, tuntui kuin olisin astunut saunaan. Kesän kuumimpana päivänä päätimme ajella Hondalla Porvooseen, pitkin mutkaista pikkutietä. Kävimme lounaalla Porvoon Kalatalossa (lohikiusaus) ja joenrannan kioskilla Porvoon Jäätelötehtaan jätskillä, joka oli helteessä syötävä nopeasti. Kotiin palattuamme vaihdoimme uikkareihin ja päräytimme Keravanjoelle. Hannukin pääsi vihdoin eroon talviturkistaan. Vesi oli edelleen viileää, veden pinta ruskeana lentävistä koivunsiemenistä. Onneksi kuitenkin kävimme uimassa, sillä tiistaina tuuli puhalsi lähes myrskylukemissa. "It's quite fress here", sanoisi irlantilainen. Pelkään, että joudumme siirtämään Hannun tämän viikon BBQ-kestit sisätiloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti