sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

San Sebastian

Bodega Donostiarra
Kävelimme kämpiltä Atochan asemalle ja ehdimme seitsemän jälkeen lähtevään junaan Chamartiniin. Siellä joimme kahvit ja ostimme kolmioleivät mukaan evääksi, ennen kuin junamme lähti kohti San Sebastiania. 

 
Mitä pohjoisemmaksi juna kulki, sitä upeammat maisemat näkyivät junan ikkunasta. San Sebastianin juna-asemalta vanhaan kaupunkiin ei ollut pitkä kävelymatka. Lämpötila tuntui laskeneen Madridin lukemista liki 10 astetta, tuuli puhalsi kylmästi. Löysimme Pension Izar Batin helposti. Parvekkeemme on yhdelle suosituimmista pintxo-kaduista - Fermin Calbetón - ja parvekkeen avoimista ovista kuuluu mukavaa pörinää, kun perheet ovat täyttäneet kaikki kävelykadut ja pintxopaikat.

Kävelimme sataman kautta keskustan yhdelle aurinkoiselle terassille tervetulo-oluille. Ensimmäiset pintxot söimme tutussa Bodega Donostiarrassa. Harmiksemme lähi-Lidl on lopettanut, aamiastarpeet ja aperitiiviviinin ostimme yhdestä pikkukaupasta, ennen kuin palasimme kämpille siestan viettoon.Jalkauduimme muiden joukkoon kapeille kaduille ja kävimme pintxoilla Bar Goiz-Argissa, Taberna Bartolossa ja Zaharra Host-Lanissa. Iltakahvit juotuamme palasimme kämpille.

San Sebastian on meille ennestään tuttu paikka, joten nyt ei tarvitse suorittaa mitään. Olemme kävelleet molemmille kaupungin yläpuolelle kohoavalle kukkulalle ja viime kerralla kävimme uimassakin. Lämpötilan laskettua uiminen ei nyt houkuttele kovastikaan. Minun oli tarkoitus lähettää läppärin lisäksi Hannun mukana kotiin myös takki ja ulkoiluhousut, mutta aamut ovat vielä niin viileitä, että taitaa olla paras kantaa ne joko päällä tai painona rinkassa.

Huoneemme lattiapinta-alan täyttävät kaksi suurta ja korkeaa sänkyä, pöydälle ja tuoleille ei tilaa ole, joten söimme aamiaisen (lämmintä täysjyväleipää, erilaisia juustoja, hyvää kinkkua, jogurtit ja mehua) sängyssä istuen piknik-tyyliin. Aamulenkin teimme kävelemällä bussiasemalle ja ostimme liput huomisaamuksi Biarritziin. Kahvit joimme Catedral del Buen Pastorin takana. Nousimme Playa de La Conchan takana olevaa rinnettä kuvaamaan näköaloja. Laskeuduimme alas Parque Miramarin läpi ja palasimme keskustaan rantakatua pitkin.

Otimme lenkkioluet aurinkoisella terassilla ja palasimme kämpille vaihtamaan kevyemmät vaatteet päälle. Aurinko paistoi ja alkoi olla kuuma.

Bodega Donostiarra
Söimme lounaspintxot Bodega Donostiarrassa ja kävelimme vielä venesataman toiselle puolelle, ennen kuin palasimme kämpille siestan viettoon.

Taberna Bardulia
Illalliskierroksen aloitimme Taberna Barduliasta. Varsinainen baarikatu on Juan de Bilbao. Päätimme illan Bar Goiz-Argiin ja sen mainioon mustekalapintxoon. Paikan sähköinen menúlista vaihtuu kaukosäätimellä eri kielille, mutta ei suomeksi ("tehän ymmärrätte englantia ja espanjaakin").

Bar Goiz-Argi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti