torstai 27. huhtikuuta 2017

Torres del Rio - Logroño 20 km

Yllättävän myöhään dormiseurani heräili, minäkin nousin vasta seitsemältä ja lähdin liikkeelle 7.30. Yhden espanjalaismiehen kengät olivat (vahingossa?) vaihtuneet, ja siitähän mekkala nousi. Alakerran baari oli auki, mutta en vielä halunnut kahvia. Ensimmäiset 3-4 kilometriä olivat nousua (570 mpy), yhdessä ylämäessä ohitin tanskalaisdaamin, joka ei "huomenta" jaksanut sanoa. Viimeisen jyrkän nousun jälkeen ennen Vianaa riisuin takkini, mikä ei ollut kovin viisasta, sillä aamutuuli puhalsi vielä koleasti. 

 

Vianassa söin aamiaiseksi hyvän tonnikala-täysjyväsämpylän ja hain Santa Maria -kirkosta leiman vaelluspassiini.

Yhden metsikön läpi kävellessäni ihmettelin, miten ihmiset voivat roskastaa näin paljon (muuten siistiä vaellusreittiä). Metsäaukiolla minulle selvisi, että ne olivatkin kuvia, kortteja ja rukouksia, joita oli ripustettu puihin ja asetettu kivien alle, mutta tuuli riepotteli niitä pitkin mäkeä. 

Logroñon katedraalin kirkontorni näkyi jo kauas. Mikä onnentunne, kun saavuin tuttuun kaupunkiin jo kolmannen kerran! Olin katedraalin aukiolla puoliltapäivin, rinkka alkoikin tuntua jo painavalta. Jouduin muiden mukana odottamaan Albergue Logroñon avautumista klo 13.00. Se toimii vapaaehtoisvoimin, pedin ja kertakäyttöiset liinavaatteet saa seitsemällä eurolla.

Ehdin ensimmäisenä suihkuun, jätin pyykit pihalle aurinkoon ja lähdin etsimään sopivaa terassia tervetulo-oluelle. Moderno el Viejo café sijaitsee pienellä, talojen suojaamalla aukiolla, istuin siinä hetken, ennen kuin siirryin sisälle ensimmäisille tapaksille.
"Moderno" el viejo café
umm by Alex Garcia
Umm food and drink (no sólo tapas) -baarissa otin vain yhden, herkullisen tapaksen, sillä tonnikalan lisukkeena oli riisiä ja sitruunalla terästettyä kastiketta, nam!

Ilmeisesti koko Eurooppa on tällä hetkellä jossain kylmässä rintamassa. Eilen saksalaisnaiset näyttivät lumisia kuvia Etelä-Saksasta ja tänään TV-uutiset näyttivät lumisateita jostain päin Espanjaa. Minullekin tulee jatkuvasti kotijoukoilta kuvia lumisista pihoista ja lumen peittämistä autoista. Toivottavasti kylmä rintama ei osu minun caminoni kohdalle! Logroñossa ei sentään sada lunta, vaan jonkun puun valkoisia kukintoja.

Lasi viiniä ja kinkkubocadillo yht. 1€
Seepiapintxo, taivaallisen hyvää!
San Juan Bar
Logroñon ihanien tapasten lisäksi kaupungista löytyy yllättäen myös kunnollinen olutbaari, Oseon Mercado. Iltaoluen jälkeen palasin kämpille valmistautumaan seuraavan päivän pitkää vaellusta varten.


Oseon Mercado

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti