maanantai 24. elokuuta 2020

Baltia Hondalla 2020; aina yhtä ihana Pärnu!

Kävimme vielä nauttimassa reissun viimeisen hotelliaamiaisen (varsin kohtuullisesti), pakkasimme sivulaukut ja lähetin Pärnun emännälle toivomuksen, että pääsisimme majoittumaan etuajassa. Selvisimme ulos keskustan aamupäiväruuhkasta ja ajelimme suoraa 4-tietä, jota välillä kaunistivat näkymät merelle ja hiekkarannoille. Mäntymetsät ovat täälläkin upeita, ajoittain niin ilman aluskasvillisuutta, että näkyvyyttä riittää ja minäkin saattaisin olla eksymättä. Tien varrella olikin useita pysäköityä autoja, kun ihmiset olivat menneet poimimaan marjoja tai sieniä. Liikennettä oli näin maanantaina vähemmän ja ohitimme tietyötkin melko sujuvasti.

Tankkasimme Hondan vielä Latvian puolella (98 oct. 1,174€/litra) ja kävimme paikallisessa SuperAlkossa ostamassa viimeiset mustaherukkacoctailit mukaan kämpille. Taivas heitti sadekuuron päällemme ja sivuttaiset tuulenpuuskat tuntuivat todella ikäviltä. Vähän ennen Pärnua sade taukosi ja tiet olivat kuivia. Kaupunki tuntuu jo sen verran tutulta, että löysimme helposti majapaikkamme.

Austri Villa

Olen usein Pärnussa kävellessäni ihaillut kaunista sinivihreää puutaloa, jota on rempattu. Nyt saan itse asua tuossa talossa pari päivää. Sijainti vanhan kaupungin ja rannan välimaastossa on hyvä ja todella hiljainen. Pääsimme heti majoittumaan mukavaan huoneistoomme (petipaikkoja olisi kuudelle). Aurinko alkoi sopivasti paistaa patiollemme. Riisuimme ajovaatteet kuivumaan, siirsimme ylimääräiset vaatteet henkareihin ja kävelimme keskustaan. Kävimme kaupassa, ennen kuin menimme syömään.

Restoran Edelweiss

Nyt ei jaksettu arvailla ravintoloiden suhteen, vaan menimme syömään tuttuun Edelweissiin. Hyvää ruokaa, voin todellakin suositella! Palasimme patiollemme nauttimaan ilta-auringosta ja -kahvista.

"Estonia"

Tiistaina sää oli pilvinen ja tuulinen. Ja meidän kun piti mennä uimaan! Ja kävellä aallonmurtaja loppuun asti, mutta aallot vyöryivät kivien yli eikä niillä ollut turvallista kävellä sandaaleilla, joten tämäkin jää seuraavaan kertaan.

Kihnu Jõnn (Enn Uuetoa)
Sweet Rose
Kävelimme huvivenesataman kautta keskustaan. Jostain syystä museokahvila on vieläkin kiinni. Haimme kaupasta aamujogurtit ja kahvimaidot ja jäimme Sweet Rose -irkkupubin terassille hyvälle seljankalle.
 
Oregano
Iltapäivän huilailimme kämpillä ja keitimme Vana Tallinn -kahvit. Suunnitelmissa oli lähteä syömään Vehverments Bariin, mutta se onkin avoinna vain viikonloppuisin. Plan B oli ennestään tuttu kreikkalaisravintola Oregano, jossa söimme hyvät, yhteiset alkupalat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti