perjantai 14. elokuuta 2020

Kulttuuria kotikulmilla

Sunnuntaina saimme olohuoneen matot pestyä, maanantai-iltaan mennessä ne olivat jo kuivia. Keskiviikkona samoilimme lähimetsässä ja poimimme vähän kanttarelleja, loput löytyivät Honkanummelta.

 

Susanna Haavisto ja Mari Kätkä

Torstaina menimme Pitäjänkirkolle kesän ainoaan päiväkonserttiin, johon me ehdimme. Susanna Haavisto lauloi säestäjänään harmonikan soittaja Mari Kätkä. Tuli ihan ranskalainen fiilis, kun kuunteli harmonikkaa ja Haaviston käheää ääntä. Myös Maija ja Pepe tulivat kirkkoon, meillä on vakipaikat joten löysimme toisemme helposti. Maija kutsui meidät konsertin jälkeen kahville ja mustikkapiirakalle, sitä ennen käväisimme Gigantissa. Pesukoneemme on alkanut paukkua omituisesti, on aika katsella uutta konetta, ennen kuin tämä parikymmenvuotias hajoaa lopullisesti. BudgetSportista ostimme molemmille jalkapallosukat (tarpeeksi pitkät moottoripyöräilyyn) ja minulle retkeilyhousut, joita voin käyttää lyhyillä moottoripyörämatkoilla.

Taiteen kotitalo, Kerava

Perjantaina teimme fillarilenkin Keravalle ja kävimme katsomassa Taiteen kotitalon purkutaidetta. Ajoitus oli mainio, sillä heti peräämme koronarajoituksista johtuen ulos muodostui pitkä jono. Heitä viihdyttivät parvekkeella soittavat vaihtuvat kokoonpanot. 

Viisikerroksisen purkutalon asuntoihin ja käytäville on koottu eri taiteilijoiden teoksia. Osa näistä käytävällä olevista olen nähnyt jonain aiempana kesänä Viherpajan graffiti-näyttelyssä.

Jarno Sinivaara


Nina Kuukari
LOOP "Bad Seeds"
MION "Le'Mion"

Tuomas Kiuru; Ota tarra ja liimaa se mihin haluat (pientä pintaremonttia?)
 

Jarno Sinivaara

Ennen kotiinpolkaisua pysähdyimme Keravan keskustaan aurinkoiselle terassille lenkkioluelle.


Porvoo
Viikonloppuna oli hyvin helteistä ja grillasimme pihalla molempina päivinä. Sunnuntaina päräytimme Drag Starilla Porvooseen tutustumaan uuteen vävykandidaattiin.

Sipoon vanha kirkko

Kotimatkalla poikkesimme Sipoon vanhaan kirkkoon, jossa saimme oppaan selostuksen kirkon historiasta.

Kesän kirjoja:

Cheryl Strayed "Villi vaellus". Strayed (s. Nyland) menetti nuorena naisena äitinsä sairaudelle, ryssi oman avioliittonsa, oli harhautunut huonoon seuraan ja huumeisiin. Hän hankki vaelluskamat ja päätti ryhdistäytyä lähtemällä Pacific Crest Trailille (PCT), joka ulottuu Meksikosta Washingtoniin. Valtavan kuorman kantaminen, vaelluksen "opetteleminen" ja yksin oleminen toivat kaivattua vahvuutta ja varmuutta omaan elämään. Lopun kaiken Cheryl käveli hurjat 1770 kilometriä ja palasi vielä myöhemmin PCT:lle toisen aviomiehensä kanssa.

Liisa Marjatta Järvinen "Ota vuotesi ja kävele". Järvinen on kirjailija ja eläkkeellä oleva pappi. Tähän kirjaan ei kuitenkaan ole liikaa ympätty kristillistä katsomusta, enemmänkin filosofiaa ja tietoa Kreikan pyhimyksistä ja tarustosta. Kirjan nimi hämäsi minua; toivoin enemmän nimenomaan paikkoihin tutustumista ja patikointia. Oli pakko kaivaa esiin oma Kreikka-kirjani ja lukea sitä pitkästä aikaa. En halua vertailla, mutta Järvisen matkustaessa pääsääntöisesti ryhmä- ja pakettimatkoilla minä kuljen mieluiten omatoimimatkoilla ja etsin niitä pieniä Kreikan saaria, joihin ei ole lentoja Suomesta. Yhteistä meille on maisemista, merestä, viinistä ja hyvästä ruuasta nauttiminen. Ja kummankin silmä lepää kreikkalaisissa komistuksissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti