lauantai 30. huhtikuuta 2022

Ávila vappuna, rairai!

Aloitimme päivän hotellihuoneaamiaisella, eli omin eväin. Sääennusteessa luvattiin Salamancaan +24 astetta, tulossa yhtä lämmin päivä kuin eilen. Juna-asemalla ei ollut minkäänlaisia tarkistuksia, kävelimme suoraan vaunuumme. Mäet ja kukkulat loppuivat tykkänään, ikkunan ohi vilistävä maisema oli aivan tasaista.

Ávila

Olimme Ávilassa tuntia ennen check-inniä, odotellessa otimme oluet aurinkoisella terassilla. Kolmelta kävin Hostal Don Diegossa kirjautumassa, Hannu jäi kantamusten kanssa odottamaan Apart. Dalian eteen. Siellä minua odotti myös vanhempi mies, jolta saimme avaimet siistiin, kolmen (ranskalaisen) parvekkeen asuntoon.

Kävimme ensin lähikaupassa ostoksilla, huomenna saattavat ruokakaupat olla kiinni. Tässä marketissa ei myyty mitään tuoretuotteita, jäimme ilman mansikoita ja tomaatteja. Veimme ostokset kämpille ja lähdimme tapastelemaan.

Ensimmäiset söimme minulle tutussa La Escalerassa, toiset Restaurante Santa Teresassa. Harmi, että kolme suosikkipaikkaani on lopettanut. Kävelimme kapeita kujia pitkin katedraalille päin ja istuimme kahville seuraamaan ohi kulkevia hääseurueita.

Keittiön avoimista parvekkeenovista näin myöhemmin lisää juhlapukuista väkeä ja yhden hääparin. Tämä keittiö on huonommin varustettu kuin Zamorassa, tein meille tonnarimunakkaan fetalla. "En enää ikinä lähde reissuun ilman kokkia", sanoo Hannu. En minäkään! Hän yritti keittää minulle kahvit, mutta mutteripannussa oli reikä. Asumme aivan Plaza del Mercado Chicon ja katedraalin hoodeilla. Kirkonkellot kuuluivat avoimista parvekkeen ovista.
 
Vappumarssilla 🇪🇦 🌈

Vappupäivän aamuna kävelimme ensin bussiasemalle, ei ollut lippuja maanantaille Las Navas del Marquésiin. Vaihdoimme asemaa ja saimme junaliput huomiselle. Aurinko paistoi kuumasti ja kävelimme Plaza Santa Teresalle. Istuimme La Palomillan terassille oluelle seuraamaan jonkun paikallisjärjestön vappumarssia. Hyvän oluen kylkeen saimme peruna-lihakroketit.

Seuraavat tapakset söimme suosittelemissani Bar Alavirulessa ja Soul Kitchenissä. Enkä turhaan suositellut!

Bar Alavirules
Soul Kitchen
Täällä on todella paljon korona-ajan vauvoja!
 
Siestan jälkeen lähdimme uudelleen ulos, aurinko paistoi vielä lämpimästi. Katedraalilta kuului tykinpamauksia ja torvensoittoa. Kukin koristellulla lavetilla kuljetettiin joku patsas kirkkoon. Liittyyyköhän se katolisiin pääsiäis- vai vappuperinteisiin?
 

Plaza del Mercado Chicolta kuului musiikkia; kansallispukuiset ryhmät tanssivat yleisön ympäröiminä.

El Rincon

Illan viimeiset tapakset söimme asuntomme naapurissa, El Rinconissa. Myöhemmin tein meille vielä feta-tonnarimunakkaan, niin sain tyhjennettyä jääkaappia.

Ohikulkijoiden iloksi ripustin ledivalot hetkeksi keittiön parvekkeen kaiteeseen ja sain monta kiitollista katsetta.

GoogleMapsin päivitys kertoo minun kävelleen huhtikuussa 500 kilometriä. Ja ohjelma sentään oikoo mutkat suoriksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti