tiistai 14. toukokuuta 2024

Lissabon, 12 points!

Bussimatka päätyi Orienteen, jossa laskeuduimme liukuportailla metroasemalle. Koskaan en ole nähnyt niin paljon kodittomia nukkuvan tasojen päällä! Jotkut olivat kaikesta päätellen perustaneet sinne väliaikaisen kodin. Ei mene Portugalin vähävaraisillakaan hyvin.

Olin tutkinut Lissabonin (paperista) metrokarttaa, jonka jopa minä ymmärrän hyvin. Kunhan muistaa linjan värin ja päättärin, niin osaa mennä oikeaan suuntaan.

Nousimme metrosta Baixa-Chiadolla ja pääsin liukumaan pitkät liukuportaat. Kävelimme kohti majapaikkaamme Draft Hostel/Roomsia, jonka läheltä löytyy niin kauppa kuin ravintoloitakin.

Draft Hostel/Rooms

Saimme mukavan privaattihuoneen jossa on (minulle!) ikkunan edessä lepotuoli. Yhteiset wc ja suihkut ovat käytävän toisella puolella. Huoneessa oli tarjolla vedet ja pikkupullo punaviiniä (115€/huone/2 yötä).

Pink Street

Vein Hannunkin Pink Streetille ja Time Out Marketiin, jossa söimme kolmet erilaiset croketit (kala-, vuohenjuusto- ja katkarapupullat). Olisihan siellä ollut vaikka mitä herkkuja tarjolla, mutta jätimme ne (ehkä) huomiselle, sillä hostelissa on tänään tarjolla ilmainen illallinen.

Time Out Market

Palasimme kaupan kautta kämpille lukemaan ja kirjoittamaan. Pitkästä, pitkästä aikaa sain sappikohtauksen, joka luultavasti johtui Hannun (tai sen Óbidoksen bussin takapenkillä istuneen miehen) tartuttamasta, jo pois menevästä flunssasta, tai sitten niistä friteeratuista pullista.

Onneksi Litalgin (ja puuppailu) auttoi tälläkin kerralla ja menimme keittiö/olohuoneeseen syömään kokkipojan tekemää bacalao a brassia.

Draft Hostel/Rooms

Alapuolella olevat ravintolat sulkeutuivat aikaisin ja tuli hiljaista. Taisimme olla käytävämme ainoat asukkaat (dormit olivat toisella käytävällä), niin hiljaista oli sisälläkin. Yöllä raotin vähän ikkunaa, kun oli lämmintä ja vähän tunkkaista. Aamulla vain minä käytin naistenhuoneen suihkua. Aamiainen (sisältyy huonehintaan) oli todella hyvä. Maitokahvissa oli kahvia vain tilkka, lisäsin siihen tuplaespresson. Arvuuttelimme, onko sinivihreähiuksinen nuori tyttö vai poika. 🤔 Kun hän tuli naistenhuoneeseen hammaspesulle, ryhdyin juttelemaan. Hän (nimi alkoi E:llä mutta meni ohi korvien) on kotoisin Unkari/Romaniasta, siis vähän molemmista, ja on Lissabonissa vain lyhyellä lomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti