perjantai 17. toukokuuta 2024

Litoral Norte (Senda Litoral), Portugali

Porto - Santiago de Compostela 318 km. Enimmäkseen mukavan tasaista, laudoitettua rantareittiä. Helpoin kaikista caminoistani. Ensimmäisen kerran otin kaverin mukaani ja sain näyttää Pirjolle hänelle uuden maan, Portugalin parhaat palat. Vietimme ennen vaelluksen alkua kaksi yötä sekä Lissabonissa että Portossa ja hän ehti maistaa Portugalin vaellusreittejä, ennen kuin loukkasi polvensa Espanjan puolella. Loppureissusta Pirjo joutui jättämään Porton ja Lissabonin päiväkävelyt minimiin. 

Reitillä oli yllättävän paljon porukkaa liikkeellä ja majoitus oli varmuuden vuoksi varattava etukäteen lähes joka yöksi. Kaverin mukana olo edesauttoi laadukkaampien majapaikkojen, jopa privaattihuoneiden käyttämisen, kun voimme jakaa kustannukset. Itse selvisin ilman vammoja, kunnes Hannu liittyi seuraani ja tartutti minuun ikävän flunssan.

Luotin omaan, hyväksi kokemaani pakkauslistaan. Käyttämättä jäi vain yksi toppi, käsineet ja tuubi (ja muovimukit). Jopa uikkareilla oli tällä kerralla käyttöä. Parannettavaa on sen verran, että voisin hankkia katkaistavat retkeilyhousut, näin voisin jättää kotiin caprit, shortsit ja jumppatrikoot. Puuvillainen kauluspaita voisi korvata pitkähihaiset trikoopaidat, jotka tosin soveltuvat paremmin nukkumiseen viileissä majoituksissa. 


Tässä vielä koko reissun kartta, paitsi että Caldas da Rainhasta tultiin vielä bussilla Lissaboniin (Mapsin valikoima on max 10 kohdetta).

Vaikka varasimme paluulennolle reilusti aikaa, silti meinasi tulla kiire koneeseen. Lissabonin kentälle ei (jostain syystä?) saanut etukäteen qr koodia, vaan paperinen lippu oli haettava tiskiltä. Turvatarkastukseen oli loputon jono, samoin taxfreen kassalle. Ehdittiin kuitenkin kyytiin. Koskaan ennen ei ole sattunut niin kovasti korviin, kun laskeuduimme, kiitos tukkoisen olon. Vantaalla oli puolilta öin kesäisen lämmin sää, kun kävelimme juna-asemalta kotiin. Kodinhoitaja ei ollut varustanut tyhjää jääkaappia muulla kuin paketilla nakkeja, paistoin ne pannulla hapankorppujen seuraksi. Vappu on taas! Vasta aamulla huomasin, että meillä oli vielä yksi pullo glögiä. Se olisi saattanut edesauttaa hyvän unen saantia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti