maanantai 15. toukokuuta 2017

Reliegos - Puente Villarente 13 km

Kukaan ei kuorsannut (itsestäni en voi mennä takuuseen) ja nukuin pitkästä aikaa hyvin. Heräsin pirteänä viideltä, miehet ja vatsani kuudelta. Toivoin baarin aukeavan saadakseni kahvia ja hyvää kinkku-kananmunapiirasta, jota eilen söin lounaaksi. Ovet olivat kuitenkin lukossa, kun ennen kahdeksaa lähdin liikkeelle. Aurinko paistoi ja oli lämmintä jo aamusta.


Caminon voi tehdä myös vuokrapyörällä
Söin aamiaisen Mansilla de las Mulasissa, Albergue Paradison puutarhassa. Kaupunki vaikutti viehättävältä. Kävi mielessä, että olisin eilen jaksanut tänne asti ja jo tänään Leoniin. Siinä olisi tosin ollut se vaara, että olisin viettänyt toisen yön kuorsaavan Gisellan kanssa. Ja minähän olen päättänyt hidastella loppucaminon, jonka päätin lopettaa Leóniin. Reitti jatkui tasaisen tylsänä autotien viereistä hiekkatietä. Joku sanoikin aiemmin, että Burgosin ja Leónin väli on paras kulkea vuokrafillarilla.

Ohitin taas kanadalaishoitsut ja toivotin heille mukavaa 7 kk:n lomaa Euroopassa. Arvioin matkaa olevan jäljellä vielä pari kilometriä ja pysähdyin aurinkoiselle terassille nauttimaan päivän vitamiinit. Sillan ylitettyäni olinkin jo Puente Villarenten laidalla. Kävelin vahingossa koko keskustan läpi, ennen kuin kaivoin karttakirjan rinkasta, palasin takaisin ja löysin Albergue San Pelayon. Se oli kiinni, vain puhelinnumero seinässä. Jätin rinkkani penkille ja kävelin Bar Cordoban terassille oluelle.

Albergue San Pelayo

Penkillä istui jo muitakin odottajia, kun palasin albergueen. Tasan 12.00 rouva Rakel saapui ja sain petini (10€) makuusalista, jossa ei ole kerrossänkyjä (syystä tai toisesta myöhemmin tulleet aasialaiset ohjattiin dormiin, jossa oli kerrossängyt). Rotukissa Mimi toivotti minut tervetulleeksi. Kävin suihkussa ja pesin pikkupyykin. 
 
Albergue San Pelayo
Tarkoitukseni on pyöräyttää kaikki vaatteeni koneessa, kun huomenna pääsen Leóniin. Alberguella on iso piha-alue, jossa voi istuskella ja kuivattaa pyykkinsä. Mimi-kissalla on halkovarastossa neljä suloista pentua.

Bar Cordoba

Menin lounaalle Bar Cordobaan ja yritin tilata tiskiltä erilaisia tapas-annoksia. "No, no", sanoi tarjoilijatyttö. Nämä ovat ilmaisia tapaksia, joista voi valita juoman kanssa yhden. Ensimmäisen valkkarin kanssa herkullista mustekalaa ja toisen kanssa muhevaa lihapataa. Kolmatta en ehtinyt tilata, alkoi siesta ja tiski tyhjennettiin. Kaksi lasia viiniä, kaksi tapasta + tuplakahvi yht. 3,90€. Ei ole halpaa enää Espanjassakaan, kuten Hannu totesi.

Albergue San Pelayo
Poissaollessani dormini oli täyttynyt ja porukkaa lappasi albergueen lisää siihen tahtiin, etten saanut nukutuksi. Menin pihalle katsomaan kissanpentuja ja päivittämään blogia, kunnes Rakel kilisytti kelloa illallisen merkiksi. Pöytäseuranani oli mm. hauska hollantilaispariskunta (mies näyttää aivan islantilaiselta viikingiltä), lissabonilaistyttö ja Anna-Liisa Suomesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti