maanantai 1. toukokuuta 2017

Redecilla - Villafranca Montes de Oca 24 km

Redecilla del Camino
José yllätti kaikki soittamalla aamiaisella Sandy-biisin (elokuvasta Grease). Sandy kysyi minulta, paljonko aion jättää vapaaehtoista maksua. Sanoin vertaavani tätä Cirueñan 17 euron hintaan ja jättäväni nyt 20€ yösijasta, illallisesta ja aamiaisesta. Annoin muiden lähteä edeltä ja jatkoin caminoani taas 7.30. Jo kylällä ohitin Magdalenan ja hänen ystävänsä, jotka olivat yöpyneet jossain muussa alberguessa. Matkalla tuli taas tuttuja selkiä vastaan; ohitin Kalin, Camillan ja Jameksen (Nesbitt, koska tämä näyttää aivan skottinäyttelijältä ja lisäksi hänellä on skottiaksentti).
 

Tavoitin Sandyn ja mieskaksikon yhdeksältä Beloradossa, jossa itsekin söin toisen aamiaisen.

Belorado
Belorado
Olin itselleni armollinen ja koska reitillä oli useita vaihtoehtoisia pysähdyspaikkoja, ajattelin kävellä niin pitkälle kuin hyvältä tuntuu. Vastatuuli oli edelleen kylmä ja kova. Beloradossa istumisen jälkeen tuntui taas vaikealta lähteä liikkeelle enkä uskaltanut pysähtyä ennen Villafranca Montes de Ocaa. Nousuja ja laskuja riitti taas ihan kiitettävästi!

Vapun kunniaksi minäkin näin lunta! Saavuin Villafrancaan yhdeltä. Kirkon lähettyvillä oli hienon näköinen hotelli ja olin jo kävelemässä sen ohi, kun huomasin alberguen kyltin. Valitsin kalliimman vaihtoehdon; kahdeksan euron pienemmän dormin. Samalla varasin 12 euron menu del dian hotellin ravintolasta. 


San Anton Abad
Kävin aurinkoisella pihalla oluella, ennen kuin menin (naisten) suihkuun ja pesin päivän pyykkini. Ehkä vietän Burgosissa pari päivää ja pyöräytän kaikki vaatteeni pesukoneessa? Tuttua seuraa saapui majataloon iltapäivällä, lähes kaikki kaverini, jotka olin ohittanut aamupäivän aikana. 


Villafranca Montes de Oca
Kävelin kipeillä jaloillani kylän kauppaan, turhaan, sillä se oli siestan takia suljettu. Illallisseuraksi sain Camillan, Jameksen ja Aussi-Trician. Ja sitten herraseuraan nukkumaan. Kuorsausvaroitus! Minä kun luulin, että naiset juoksevat yöllä vessassa, mutta ehkä nämä herrat olivat viettäneet illan alakerran mukavassa baarissa takkatulen ääressä oluesta nauttien.


San Anton Abad -hotelli/albergue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti