tiistai 2. toukokuuta 2017

Villafranca - San Juan de Ortega - Atapuerca 18,3 km

Luulot pois aamusta alkaen! Camino jatkui heti San Anton Abadin portilta ylös kohti Alto Pedrajaa (1.100 mpy). Tasamaalle päästyäni pystyin jo vaipumaan ajatuksiini. Oli aikakin, olihan jo 10. vaelluspäiväni. Näin yöllä surullista unta, josta en aamulla muistanut kuin haikean tunteen. Toivottavasti kotona on kaikki hyvin.

Sää oli pilvinen ja tyyni. Kymmeneltä olin San Juan de Ortegassa ja pysähdyin aamiaiselle. Olin ajatellut jäädä Agésiin, mutta olin siellä liian aikaisin. Mäen päällä saattoi nähdä seuraavan kylän. En tiedä, oikaisinko jossain kohtaa, mutta kävelin Atapuercaan pitkin hiljaista maantietä (ei hyvä jaloille). 

San Juan de Ortega
Agés
Hyvä ohje jalankulkijoille Suomessakin!
Papasol Rural -hotellin yhteydessä on albergue, mutta koska se avautui vasta yhdeltä, jätin rinkan oven eteen ja menin kylän baariin oluelle. Sain seurakseni vanhemman amerikkalaisrouvan ja rupatellessamme tilasin itsellenikin lounaan. 

Kirjauduin albergueen, jonne poissa ollessani olivat saapuneet myös tanskalainen Melanie, Magdalena ja muut saksalaistytöt. Suihkun ja pyykinpesun jälkeen yritin huilailla, mutta porukkaa kulki sisään ja ulos, en pystynyt nukkumaan lattialautojen narinassa. Sisällä tuntui olevan kylmempää kuin ulkona, onneksi sängyissä oli filtit. Aurinko alkoi paistaa, menin baarin terassille kahville ja kirjoittelemaan. 

Tässäkin kylässä puolet taloista on myynnissä. Kylän ainoa kauppa/leipomokahvila tekee hyvän tilin caminon kävelijöillä. Jonotettuani omat ostokseni (laastareita ja evästä huomiselle) palasin Cantina de Atapuercan terassille. Salaattia ei ollut saatavilla, kun tämänkin tiskin takana hääri vain yksi mies. Reissun ensimmäinen pizza oli pakasteesta, mutta maistui hyvältä. Huomiseksi on luvassa aurinkoista ja lämmintä keliä, on siis lähdettävä matkaan aikaisin.

Huomenna ylittyy 200 km, kun yritän päästä Burgosiin. Siellä aion viettää ensimmäisen lepopäivän, ostaa kortteja ja ensimmäiset caminon matkamuistot. Ja parturiinkin pitäisi päästä. Minulla oli kolme tavoitetta; Logroño, Burgos ja Leon. Lupasin itselleni, että missä vain niistä voin keskeyttää vaelluksen, jos siltä tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti