sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Suomen kaunis kesä

Kaunis, mutta kolea...

Laskeuduin Madridin helteestä Vantaalle toukokuun lopun vehreyteen. Lähes kuudessa viikossa talvi oli jäänyt taakse ja kevät edennyt jo kesään. Helatorstaina Hannu kyseli mukaansa pyörälenkille, mutta minä halusin kävellä, moodi jäi jotenkin päälle. Monta kertaa minun piti oikaista ryhtiäni, olin niin tottunut kävelemään etukumarassa painon alla. Treffit teimme Old Storyn terassille. Perjantaina lähdin jo mukaan pyöräilemään, kävimme Sipoon puolella ja pidimme sadetta yhden Nikinmäen bussipysäkin katoksen alla. 

Olin toivonut, että vältän koivujen kukinta-ajan ja näytti siltä, että ajoitus osui (kerrankin) oikeaan. Tai sitten koivut eivät ole kylmässä kukkineetkaan.  Siitepölyä oli kuitenkin ilmassa niin paljon, että aloitin antihistamiini-kuurin heti. Toinen hiljainen toiveeni oli, että ehdin kotiin katsomaan kielojen kukintaa ja kävi taas hyvä tuuri, kiitos kylmän kevään; kotipihan kielometsä vasta aloittelee kukintaansa. Pihalla riitti puuhastelua, vaikka Hannu olikin hoitanut hommansa poissa ollessani mm. petsaamalla terassin ja maalaamalla terassin kaiteet. Grillikausi voidaan hyvin aloittaa heti, kun lämpötila vielä vähän nousee.

Lauantaina lähdimme Kaisaniemeen Maailma kylässä -tapahtumaan. Ilma oli sen verran kolea, että syömään menimme sisätiloihin, Rautatietorin Jufuun. Johan tässä tekikin sushia mieli. Syksyn konsertti- ja teatteritarjontakin alkaa olla jo käsillä ja allakka täyttyy pikku hiljaa.

Sunnuntaina pääsin ensimmäisen kerran tänä vuonna Magnan kyytiin. Oli hienoa aloittaa mp-kausi farkuissa, kun ajoimme Lohjalle katsomaan äitiä ja kahvittelemaan Suville. Ja miten kauniilta Lohjanharju näyttikään pitkästä aikaa nähtynä (lukuun ottamatta rikottua harjua).  

Kuusijärvi, Vantaa
Maanantaina tein metsälenkin ja nousin myös täyttömäelle. Täällä ei keltaisia nuolia näkynyt, vaan reitti (maastopyöräilijöille) oli merkitty sinisin nuolin. Miten kevyesti ylämäkikävely sujuikaan ilman kantamuksia! Kondis on kohdallaan, yritän pitää sen siinä mahdollisimman pitkään. Polkaisin Kuusijärvelle, sillä perinteistä täytyy pitää kiinni ja talviturkki on heitettävä toukokuun puolella. Ei ollut ruuhkaa rannalla, eikä varsinkaan järvessä. Vesi tuntui yllättävän lämpimältä, johtunee siitä, että yleensä uin viileämmässä Keravanjoessa.

Onhan se ihanaa poimia lempikukkiani kieloja pihalta maljakkoon, samalla kun käy postilaatikolla. Pyöräytin pesukoneessa lenkkarit, sandaalit, varvastossut ja vyölaukun. Kaikki kestivät konepesun ja linkouksen. Vajaa vuoden vanhat Merrellit ovat vielä hyvässä kunnossa, mutta alennusmyyntien alettua aion ostaa uudet, numeron isommat ja "kävellä ne sisään" ennen seuraavaa caminoani.

Kirkonkylän mylly, Vantaa
Tiistaina oli kolea keli, sopiva polkaisemaan Haltialan lenkki (32 km). Ei tehnyt yhtään mieli lähteä uimaan.


Lenkkipolkuni varrelta... 

Suvin porukat ajoivat meille aamuviideltä ja heitimme heidät kentälle. Ipanat sentään saavat nauttia Kreikan lämmöstä, kun meillä sataa rakeita. Lähes kuuden viikon maksullisen täyshoidon jälkeen on taas mukava kokata kotona; pasta Bolognese con chorizo a la José, salaatteja, simpukkapastaa ym. Yhtenä kauniina päivänä grillasimme kanaa ja kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti