lauantai 30. heinäkuuta 2022

Rymättylä - Nauvo - Parainen - Vantaa

Vähät tavarat oli nopeasti pakattu, aamiaisen syötyämme hyvästelimme Tammilehdon porukan ja päräytimme Hämmärönsalmen lossille.

Hanka
Seili

Seuraava pysähdys oli Hankassa, josta matka jatkui maksullisella (16€) autolautalla Nauvoon. Hannu käytti odotusajan juttelemalla parin motoristin kanssa. Etukäteen olin suunnitellut, että käymme myös Seilin saarella, mutta sinne ei saa mennä millään moottoroidulla ajoneuvolla, joten Hannu pääsee sinne joku toinen kerta.

Nauvo

Nauvossa käyskentelimme jonkun aikaa ja kävin Pyhälle Olaville omistetussa Nauvon harmaakivikirkossa.

Cafe Kajutan

Paraisille menevä lautta oli taas ilmainen, viikonloppuliikenne oli melkoinen, mutta mahduimme hyvin kyytiin. Tällä lautalla oli toinenkin motoristipariskunta. Olen osallistunut kerran opastettuun kävelykierrokseen Paraisilla ja tarkoitukseni oli esitellä kaupunkia Hannulle. Menimme ensin syömään Cafe Kajutanin terassille. Viikon aikana olin syönyt vain yhtenä päivänä kalaa, vaikka majoituimme saaristossa. Tilasinkin itselleni paistetun lohen uusilla perunoilla (10€). Ihmeen edulliset lounashinnat, myös lauantaina! Uhkaavat pilvet kertyivät taivaalle ja kiiruhdin takaisin Hondan luokse. Olin jättänyt kypärän roikkumaan ohjaustankoon ja pelkäsin sadeveden kastavan sen sisustan. Kävelykierros jäi tekemättä ja suuntasimme Saloon. Sadekuuro oli mennyt edeltämme, asvaltti oli märkä, mutta me säästyimme vielä kuivina. Salossa poikkesimme Riitan ja Jorman luokse kahville ja saimme vastapaistettua mustikkapiirakkaa. Salosta lähdettyämme kastuimme, kuten aina. Ja kuten ennenkin, Lohjan rajalla tie oli taas kuiva. Ampiainen poksahti poskeeni (avokypärä), johon tuli iso patti. Piikin poistin vasta kun pysähdyimme Vantaalla. Kurvasimme kaupan kautta kotiin viettämään lauantai-iltaa.

Viikon reissulle kertyi kilometrejä vajaa 500 (viisi vuorokautta oltiin ajamatta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti