maanantai 4. heinäkuuta 2022

Viljandi - Pärnu - Haapsalu

Hiljainen ja vähän hikinen yö, vaikka nukuimme parvekkeen ovi auki. Hyvin varustettu keittiö oli taas vain minun käytössäni, muut asukkaat hiippailivat hiljaa ulos, kuka minnekin. Siivooja saapui ja hän latasi tiskimme koneeseen. Tänään tulisi olemaan suunnilleen ensimmäisen ajopäivän pituinen matka, päätimme katkaista sen lounaalla Pärnussa. Olin ollut huolestunut haikarakannasta, mutta tällä matkalla niitä näkyi pelloilla ja tolppien päissä. Laskurini näyttää tällä hetkellä 10 aikuista + harmaat karvapallolapset. Moottoripyöriäkin alkoi tulla vastaan (tai ajoi ohitsemme), samoin suomalaisia; noin joka toinen auto oli Suomi-rekkareissa.

Tarkoitus oli mennä Pärnussa kreikkalaiseen Oreganoon lounaalle, mutta se on maanantaisin suljettu. Ajoimme sillan yli Vana-Pärnuun. Aleksandri Pubi taitaakin olla sisustuksesta päätellen pärräilijöiden kantis, näin lounasaikaan siellä oli kaikenlaista kansaa ja toimistoväkeä syömässä. "Have you ever seen a motorbike outside the psychriatrits' reception?" Söimme kevyen lounaan ja matka jatkui seuraavalle bensatankille.

Aleksandri Pubi
Haluaisinko asua paikassa, jonka nimi on Turba, Rihkama tai Hälvati? Toisaalta olemme (ehkä) menossa Sigalaan. Hannu arveli, etten ehkä halua ajaa Rististä Haapsaluun 9-tietä, jonka jo taivalsin viime kesänä. Siksi käännyimme Laikülasta Haapsaluun 31-tielle, joka on kuoppainen ja jota tietyöt hidastavat.

Haavalehe Summer House
Haapsalussa ajoimme kaupan kautta uuteen kotiimme. Saimme käyttöömme koko talon, jota ympäröi hyvin hoidettu puutarha. Kävimme suihkussa, pesimme pyykit ja istuimme hetken toisella (varjon puoleisella) terassillamme.
 
Iltapizzat söimme Kärme Küülikin terassilla. Ihan hyvät, mutta mielestäni ei Putten Napoli-pizzojen veroisia. Porukkaa oli mukavasti liikkeellä, paljon myös suomalaisia. Loppuillan vietimme omalla terdellä, nauttien leppeästä kelistä ja vienosta iltatuulesta, kunnes hyttyset alkoivat syödä nilkkoja. Ja naisen saa taas onnelliseksi sängynvierusmatolla!

Kärme Küülik

Yhdeksältä ripotteli vähän vettä ja söimme aamiaisen sisäkuistilla. Taivaan seljettyä lähdimme kävelylenkille, pakkasin omat uimakamppeet mukaan. Kävelin vanhalle hautausmaalle, siitä lähdin kiertämään Väike Viikiä.

Olin ajatellut uida merenrannalla Vasikaholmissa. Siellä on pukukopit, mutta laituria vielä korjattiin/asennettiin. Jatkoin kävelyä lahden ympäri ja kävin uimassa lahdukan rannalla, jossa myös on pukukopit ja laituri (ei suihkua). Vesi oli jo liian lämmintä, mutta tulihan liikuttua. Palasin mansikkamyynnin (5€/kg) kautta kämpille suihkuun ja uintioluelle. Tuuli reippaasti, mutta aurinko lämmitti mukavasti. Ei osattu rauhoittua päikkäreille, vaan joimme iltapäiväkahvit ihanassa puutarhassamme.

Karjakuus Restoran

Menimme syömään Karjakuus Restoraniin hyvän antipastilautasen ja yhteisen flammkuchenin. Harkittiin kyllä toistakin, mutta yksi runsastäytteinen riitti jaettavaksi. Siinä oli erinomaista juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja (Hannulle vinkiksi). Palasimme kämpille keittämään vielä yhdet kahvit. Alkoi pilvestää; huomisellekin aamupäivälle on luvattu sadetta.

Viime viikolla tuoksuivat vielä jasmiinit, nyt ovat vuorossa lehmukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti