sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Turku!

Lähdimme liikkeelle aamupäivällä, kun Vantaalla ei vielä satanut. Lohjanharjulle päästyämme satoi vettä, minä säästyin takana kuivana, mutta Hannu sai ajaa kosteissa farkuissa. Haimme Suvilta hänen leipomaa mustikkapiirakkaa, minä sain uudet villasukat mukaani. Mustion jälkeen tie oli taas kuiva ja säästyimme sateilta. Poikkesimme Paimion parantolan pihalle. Opastettu kierros olisi kestänyt tunnin, jätin sen väliin ja matka jatkui Turkuun.

Turun Tuomiokirkko

Paimion lisäksi minulla oli pari muutakin nähtävyyttä listallani. Kävimme Tuomiokirkossa, jonka puistoon on levittäytynyt "telttakylä", pieniä ruoka-ja juomapisteitä terasseineen. Kirkossa poikkesin myös Pyhiinvaelluskeskukseen, jossa ei ollut henkilökuntaa paikalla ja esitteetkin olivat osittain tuttuja.

Antti Laitinen "Broken Landscape"

Antti Laitinen "It's my Island"
Turun Taidemuseo saa jäädä toiseen kertaan, halusin nähdä Wäinö Aaltosen Museossa olevan Antti Laitisen "Taipuisa maailma" -näyttelyn. Upeat teokset on tehty luonnossa tai luonnonmateriaaleista. Ymmärsin niiden työstämisen helpommin, kun olin nähnyt Ylen ohjelman, jossa Meeri Koutaniemi haastattelee taiteilijaa.

Laivahostel s/s Bore

Majoituimme Laivahostel s/s Boreen, Hondan saimme parkkeerata kävelytielle laivan viereen. Olin toivonut ei-kerrossänkyä ja pelkäsin sänkyjen täyttävän koko hytin, mutta siinä olikin yllättävän hyvin tilaa. Laukut mahtuivat sänkyjen alle, naulakoita ja kaappeja oli tarpeeksi. Kävin suihkussa ja lähdimme kävelemään Aurajoen rantaan. Turun linnakin taitaa jäädä johonkin toiseen kertaan, sen sijaan istuimme korttelikapakan terassille Ipalle.

Tarkoitus oli kävellä Kakolanmäelle, mutta kun surullisenkuuluisa Turun funikulaari (ilmainen kyyti, self service) osui kohdalle, astuimme sen kyytiin.

Turun funikulaari
Kakolanmäki
Kakola Brewing Company

Kakolan vankilan vanhat rakennukset on hienosti entisöity asuinkäyttöön. Alueella on mukavaa pöhinää ja kyläyhteisön tunnelmaa. Jäimme Kakola Brewing Companyn terassille erinomaiselle Imperial Stoutille ja hyville pizzoille. Oma merellinen pizzani extrasardellilla meni kyllä listani kärkeen, eikä Hannun prosciuttopizza pistaasiöljyllä jäänyt juurikaan huonommaksi. Oltiin niin täynnä, että tultiin funikulaarilla mäki alas.

Laivahostel s/s Bore

Turun linna

Vanitas-näyttely
Hyvän aamiaisen jälkeen pakkasimme laukut ja poistuimme Borelta. Pyöriään pakkaamassa oli kaksi muutakin pariskuntaa, olivat käyneet Ahvenanmaalla. Kello oli sen verran vähän, että kävin kiertämässä Turun linnan. Olen kerran ollut opastetulla kiertoksella, nyt marssin yksin vähän rivakammin. On se hieno! Ennen poistumista katsoin myös Vanitas-näyttelyn. Matka jatkui Naantalin kautta Rymättylään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti