lauantai 2. heinäkuuta 2022

Aina ihana Viljandi

Jätimme siistin Tarton majoituksemme ja suuntasimme kohti Viljandia. Matkaa siivittivät ihanat jasmiinin tuoksut, myöhemmin pelloilta hunajakukkien makea tuoksu.

Hostel Ingeri

Väike-Rakke

Tällä kerralla Hannu ajoi Võrtsjärven pohjoisen puolelta ja toivomuksestani pysähdyimme ottamaan kuvia Väike-Rakken kohdalla, jossa Emajõgi yhtyy Võrtsjärveen. Sielläkin olisi mukavan näköisiä majapaikkoja 

Saavuimme Viljandiin, jossa oli eri paikkakuntien ryhmiä esittämässä maakuntalaulujaan (?) ja kansallispukujaan. Löysimme Hostel Ingerin, parkkeerasimme Hondan sen pihalle ja jätimme ajovaatteet parvekkeelle tuulettumaan. Tegelaste Tuban terassi on todella lähellä ja kävimme siellä (liian lämpimällä) oluella.

Hostel Ingeri
Marani

Suihkun ja huilin jälkeen kävelimme gruusialaisravintola Maraniin. Ruoka oli hyvää, valkoviini turhan makeaa ja tietenkin lämmintä.

Ajatus oli lähteä vielä iltauinnille, mutta taivaalle kerääntyi tummia pilviä. Laiskuuttamme jäimme omalle parvekkeelle odottamaan ukonilmaa (jota ei tullut) ja nauttimaan makeita mansikoita ja viileää Pinot Grigiota. Alapuolella kävi pörinä, kun terassille riitti ruokailijoita koko illan.

Viilennetyssä alakerrassa on hyvin varustettu keittiö, jossa valmistin meille aamiaisen. Muut vieraat näyttivät lähtevän pois keittiötä käyttämättä. Pakkasin uikkarit reppuun ja lähdimme kävelemään.


Olemme jo kertaalleen katsoneet Viljandin nähtävyydet, mutta mielellään näitä kauniita reittejä kävelee uudelleen. Olin pukeutunut minihameeseen, mutta poikkesimme Jaanin kirkkoon, koska sunnuntaimessu ei ollut vielä alkanut. Kävimme myös riippusillalla ja ritarilinnan raunioilla. Kuvasimme vanhan vesitornin, ennen kuin laskeuduimme Trepimäen raput ja menimme Viljandijärveen uimaan. Vesi oli 26 asteista ja olimme yhtä kuumissamme, kun nousimme raput ja palasimme kämpille.

Tegelaste Tuba

Iltapäivän kuumuudessa ei voinut nukkua ja lähdin kävelemään keskustaan ja käymään Selverissä. Ohitin edellisen (2020) majapaikkamme Postikadulla, sen naapuritalon remontti on valmis ja asuntoja on myynnissä. Hmmm...🤔 Hain lisää aamiaistarpeita, mansikat ja jäätelöt saavat odottaa Haapsaluun. Ruokaravintolaan ei ollut pitkä matka, kun kävelimme naapuriterassille. Tilasimme yhteisen alkupalalautasen ja molemmille salaatit. Tässä helteessä on helppo unohtaa sopat ja muut kuumat ruuat. Ei tehnyt enää mieli lähteä mihinkään hikoilemaan, keitin ilmastoidun alakerran keittiössä kahvit, jotka joimme omalla parvekkeella. Sekin alkoi pikku hiljaa jäädä varjoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti