keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Pamplona - Burgos yht. 220 km

Atapuerca - Burgos 20 km

Alberguen suuri, kauniskattoinen dormi saattoi olla entinen navetta tai muu karjasuoja. Kylmä se oli kuin hollitupa. Huoneessa oli yksi kaasukäyttöinen lämmitin, mutta kaasu oli viety pois (ehkä turvallisinta niin). Puolet porukasta yski koko yön ja kuorsaajia riitti tässäkin joukossa. Nukahdin kunnolla vasta aamuyöllä ja heräsin seitsemältä, kun pimeässä kävi jo kova kuhina.

Aamu oli tyyni ja usvainen, kun varttia vaille kahdeksan lähdin punnertamaan kohti Alto Cruceiroa (1.080 mpy). Aamiaisen söin kahvilan pihalla Cardeñuela Riopicossa. Siihen olisi voinut vaikka jäädä ja vain nauttia aamuauringosta. Oli riisuttava takki pois ja täytettävä vesipullo uudelleen. Sen jälkeen alkoi tasainen, tylsä matka, kylien kohdalla päällystettyä ajotietä pitkin.

Cardeñuela RiopicoParque Fluvial
Toisen juomatauon pidin ennen lentokenttää, sen jälkeen reitti kulki läpi kauniin Parque Fluvialin. Puistoa jatkui monta kilometriä, onneksi löysin reitin, enkä lähtenyt kulkemaan maantien laitaa kohti Burgosia. Puiston väylät oli päällystetty, mutta yritin kulkea pitkin metsäpolkuja ja säästää näin jalkojani. Eilen, kun aamulla punnersin Villafrancasta lähtiessäni rankkaa ylämäkeä, lupasin itselleni tai ainakin rinkalle kyydin, mutta tänään jalat taas toimivat ja tasamaata oli mukava kulkea.

Burgos
Burgos
Catedral de Santa Maria, Burgos
Saavuin Burgosiin yhdeltä ja löysin katedraalin läheltä 6€:n Divina Pastor Alberguen. En taida enää tavata camino-tuttujani, sillä pieni albergue oli täyttymässä ja aion huomenna pitää vapaapäivän, kun muut jatkavat matkaansa. Suihkun jälkeen kävelin vanhan kaupungin kauniita kujia ja kävin salaattilounaalla 100 Montaditoksessa. Vihdoin tuli käyttöä mukana kantamilleni kesävaatteille, jotka viimeksi puin päälleni Madridissa. Mittarit näyttivät 24-27 plusastetta.

Burgos
Viimeisen petipaikan sai jo kolmesta alberguesta tuttu amerikkalaistyttö Kali. Illalla harkitsin menu del diaa, mutta sorruin taas patatas bravaksiin ja mustekalarenkaisiin. Istuin Excalibur Bodegon terassilla aivan katedraalin takana. Ilta-aurinko lämmitti vielä seitsemältä mukavasti.


Pikkulauantain ja ensimmäisen lepopäivän kunniaksi jäin vielä Bar La Latinaan lasilliselle ja päivittämään blogiani (nopea wifi). Olihan vappukin jäänyt minulta juhlimatta. Seuraavat päivämatkat näyttäisivät olevan 20 km:n mittaisia. En ole vielä miettinyt, pidänkö lainkaan lepopäiviä ennen Leónia.

Dormissa oli hiljaista, jotkut olivat jo nukkumassa, osa vielä kaupungilla. Ulkoa kuuluvista äänistä päätellen katedraalin aukiolla oli meneillään joku uskonnollinen kulkue. Yö oli kylmä, joku oli jättänyt ikkunan auki. Tasan kymmeneltä emäntämme sammutti valot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti