tiistai 16. toukokuuta 2017

Puente Villarente - León 12 km

Yhteensä 402 km, josta bussilla 27 km!

Minulla ei ollut aamulla mihinkään kiire, olihan viimeinen vaelluspäiväni ja matkaa Leóniin vain 12 km. Heräsin kuitenkin aikaisin muiden kuhinaan ja nousin itsekin. Harkitsin syöväni alberguen 3€:n aamiaisen, mutta totuttuun tapaani lähdin 7.20 liikkeelle tyhjällä vatsalla. Aamu oli aurinkoinen ja lämmin.

Join aamukahvit muutaman kilometrin käveltyäni, Arcahuejassa. Lissabonilaistyttö tuli samalle terassille, kun jatkoin matkaani. Hän aikoo kävellä tänään pidemmälle, joten emme enää tapaa.

Tarkoitukseni oli hidastella ja pysähdellä, kuulostella miltä itsestäni tuntuu caminoni loppuminen. Mutta niin vain porskutin eteenpäin ja ohitin hitaampia kulkijoita. Matka oli taas tylsä, reitti kulki ohi lukuisten autoliikkeiden ja myytävien kiinteistöjen. León näkyi jo kaukaa, sen esikaupunki Puente Castrokin oli valtavan kokoinen verrattuna lukuisiin käymiini pikkukyliin..
Plaza Mayor, León
Heti kaupunkiin saapuessani ohitin Check in León -hostelin, jota olin etukäteen harkinnut Leónin lepopäiväni majoitukseksi. Nyt ei lepopäivään ole aikaa ja halusin asettua lähemmäs keskustaa. Vaistonvaraisesti en seurannutkaan keltaisia nuolia katedraalille, vaan San Francisco de Asís Residencian opastetta, kun suoran kadun päässä siinsi Jardin San Francisco. Olin kirjautumassa sisään (10€), kun Tampereen Teija porhalsi aulaan ja puhui itsensä samaan dormiin.


Huonetta siivottiin vielä ja kävin yhdellä aukiolla oluella. Kaupunginmuuri oli minulle hyvä opaste takaisin albergueen. Suihkun jälkeen vein respaan pestäväksi pyyhkeen ja kaikki muut vaatteet, mitkä eivät olleet päälläni. Alberguen pyykkihuolto on ilmaista! Kävimme Teijan kanssa yhdessä lounaalla, sen jälkeen lähdin yksin harhailemaan.

Catedral Pulchra Leonina
León on liian suuri minulle, olin koko päivän eksyksissä. Siitä huolimatta vanhan kaupungin aukiot, puistot, rakennukset ja kujat viehättivät. Sain alberguesta kartan, mutta joko se oli kassissa tai kädessä väärin päin. Ilmankos kaupunkikävelyä tuli tänään 18 km.

León, minun caminoni viimeinen satama
 
Pysähdyin välillä kahville ja kun vihdoin löysin takaisin albergueen, jatkoin matkaa sen ohi, ylitin Rio Barnesegan ja kävin bussiasemalla ostamassa valmiiksi lipun (3,85€) Astorgaan. Paluu albergueen piti olla pala kakkua, mutta kävelin vahingossa läpi sekä Jardin San Franciscon että sitä seuraavan puiston. Ihmettelin, mistä tuo Corte Ingles tuohon on ilmestynyt, ennen kuin tajusin, että olen taas kävellyt liian pitkälle. Oli pakko käydä vielä toisenkin kerran suihkussa. Olimme saaneet dormiin seuraa itävaltalaisesta äiti/tytär-kombinaatiosta. He kävivät jo hammaspesulla, minä hain pyykkini alhaalta ja lähdin iltapalalle.Käännyinkin tien ylitettyäni vaihteeksi oikealle ja sattumalta löysin varsinaisen tapastaivaan Calle San Franciscon varrelta. Ensimmäinen viini ja tapas La Taberna Trastamarassa (1,80€). Toinen viini ja tapas Cruz y Picotassa (1,80€).Kolmas tapaspaikka oli vähän modernimpi ja sienitapas (viinin kanssa 2€) erinomainen, mutta nimi jäi kirjoittamatta ylös.

3 kommenttia:

 1. Hieno suoritus vaikket ihan Santiago de Compostelaan päässytkään. Omilla nivelilläni kävely päättyisi todennäköisesti ensimmäiseen etappiin. Tuostahan on hyvä jatkaa joskus toiste. Ite ollaan Rondassa ja jatketaan Setenilin kautta Portugaliin...muttei kävellen :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistäsi! Vai että Rondassa, pidin kaupungista kovasti.
  Tarkoitukseni olikin päättää tämä ensimmäinen caminoni Leoniin, tai jos aika olisi riittänyt, niin Astorgaan. Leonista on hyvä jatkaa Santiagoon (tai Finisterraan) ensi keväänä, jos olen vapaalla. Ja seuraavana vuonna haaveissa on kävellä Portugalin camino.
  Hyvää matkaa Portugaliin!

  VastaaPoista
 3. Ostin jo junaliput huomisaamuksi ah, niin ihanaan Avilaan, jossa tekin taisitte käydä. Edulliset tapaspaikat odottavat taas minua!

  VastaaPoista