tiistai 10. toukokuuta 2016

Schiphol, matkalla Milanoon


Lähtöpäivän aattona sääennuste lupaa hellettä ja aurinkoa Milanoon ja Luccaan, mutta Cinque Terren alueelle sadekuuroja ja vähän viileämpää. Pitää pakata mukaan pari pokkaria, takki ja sateenvarjo. Patikoinnit jäävät väkisinkin vähemmälle, jos on sateista ja kuraista.

Jätin pakkaamisen viimeiseen päivään. Kävin aamupäivällä joogassa, pesin vielä koneellisen pyykkiä ja kärsin sietämättömistä allergiaoireista. Tähän oloon kelpaavat Italian sadekelitkin.

Hannu heitti minut kentälle ennen kuutta, lento lähti vähän seitsemän jälkeen. Ensimmäinen siirtymä meni mukavasti kirjaa lukien, aamiaiseksi lämmin leipä ja kahvi. Schipholissa oli monta tuntia kulutettavana. Lähtöporttikin oli ihan vieressä, mutta ajan kuluksi tein kävelykierroksen ja istuin Het Paleisiin oluelle. Viereisissä pöydissä syötiin jo lounasta, ilmeisesti muutkin olivat lähteneet liikkeelle aikaisin. Sää Amsterdamissa oli pilvinen.


Milano Centrale

Lento Milanoon oli puolityhjä, sain kokonaan oman penkkirivin käyttööni. Iltapäivän ratoksi tarjottiin kylmä leipä ja vaihteeksi viiniä. Laskeuduttuamme sain matkatavarani ensimmäisten joukossa ja keskusrautatieasemalle lähtevä bussi odottikin jo terminaalin edessä, mutta eihän se toki heti lähtenyt. Juna-asemalla sain etukäteen katsomani liput Firenzen kautta Luccaan, mutta hinta oli vielä kalliimpi mitä netti oli näyttänyt. Ehkä ne olisi sittenkin kannattanut ostaa riskillä etukäteen. Firenzessä on vaihtoaikaa vaivaiset 10 minuuttia, mikäli juna on ajassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti